Fotograf: Bildbyrån (montage)

Gutenius till Nässjö: “Ger oss ytterligare en dimension”

Nässjö Basket har skrivit kontrakt med forwarden William Gutenius, 24. Gutenius som de senaste säsongerna representerat Sundsvall Dragons ansluter till laget direkt.

24-årige William Gutenius mäter 205 centimeter och är ursprungligen från Lerum Basket. Inför säsongen 2011/2012 flyttade han till till Sundsvall Dragons, efter att dessförinnan ha spelat tre säsonger med Sanda Basket. Gutenius snittade förra säsongen tio poäng och fyra returer.
– Det känns jättebra att vara här i Nässjö. Nässjö är ett lag som alltid spelar med hög energi och stort hjärta. Det är alltid kämpigt att möta Nässjö och deras publik så det ska bli kul att få ha dem med sig istället för mot sig. Jag ser fram emot att bidra med storlek och skytte, säger 24-åringen.

Sportcheferna Mats Homelius och Ulf Classon till klubbens hemsida:
– Vi är riktigt nöjda med att William valt oss och att vi hittat denna lösning tillsammans med honom och hans agent. Vi vet att William vill ta chansen till spel utomlands när den kommer, men vi vet också att han kommer fokusera 100 % på Nässjö Basket tills det att förutsättningarna eventuellt ändras.
– William ger oss som lag ytterligare en dimension och hans rutin från den svenska basketligan är värdefull. Hans distansskytte är riktigt bra och han har för varje år uppe i Sundsvall fått en allt större roll och det är en riktigt bra spelare som ansluter vår trupp så här i elfte timme.

Kontraktet gäller till att börja med i två månader.

SILLY SEASON 2016/17: Så är läget i ditt lag!

Dela inlägget