Fotograf: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

”Det här blir definitivt en höjdpunkt”

I kväll gäller det. Sverige mot Bosnien-Hercegovina i en måstematch – inför mer än 6 500 åskådare på läktaren.
– Det kommer att bli en speciell match, säger Södertälje-spelaren Nick Spires.

Trots sina blott 22 år lär centern Nick Spires bli en nyckelperson i kvällens EM-kvalmatch på Hovet mot Bosnien. Spires var en stor injektion i förra veckans match mot Ryssland i Uppsala. Då kom han in från bänken, spelade totalt 22 minuter och levererade 16 poäng.

Men trots Spires fina insats så lyckades Sverige aldrig jaga ikapp det stora försprång som ryssarna fick i början av match, 14-0. Och efter att ha startat EM-kvalet med två raka förluster är läget pressat inför kvällens möte med Bosnien, där svensk seger med minst fyra poäng är ett måste för att hålla EM-drömmen vid liv.
– Vi vet att vi inte kan komma ut och börja så där igen, det gäller att verkligen att visa energi och styrka i försvaret direkt från start. Men vi tror absolut att vi har kapacitet att vinna mot Bosnien, säger Spires till Länstidningen.

Spires och det svenska landslaget kommer i alla fall få ett rejält stöd på läktaren. En bit över 6 500 biljetter har köpts av lagens fans, som tillsammans kanske till och med kan utradera alla tiders publikrekord (6 956) för svensk landslagsbasket.
– Jag har inte haft någon lång karriär, men det här är definitivt en höjdpunkt. Att få spela med landslaget inför så mycket publik, dessutom i Stockholm som jag kommer ifrån. Alla mina kompisar kommer att vara där, familjen … Det kommer att bli en speciell dag, oavsett hur det går. Och jag tror att många spelare känner likadant, säger Spires till Länstidningen.

Sveriges förbundskapten Vedran Bosnic:
– Det var en fantastisk upplevelse (mot Bosnien) i Sarajevo, där jag verkligen kände respekt och stöd. Nu kan jag knappt vänta på att matchen ska börja.

Mycket talar för Bosnic och hans svenska landslag tvingas ställa upp utan fotskadade Uppsala-stjärnan Anton Gaddefors. Gaddefors missade även matchen i Uppsala förra onsdagen. I Bosnien saknas petade lagkaptenen och NBA-stjärnan Mirza Teletovic.

LÄS MER: På jakt efter nytt publikrekord

Basketsverige.se finns givetvis på plats och vi kommer rapportera från matchen direkt här på sajten. Uppkast klockan 20.00. Kan du inte vara på plats så sänds matchen på TV4 Sport och C More play.

Dela inlägget