Fotograf: Jämtland Basket (montage)

Jämtland fortsätter skörda från egna talangprogrammet

Jämtland Basket fortsätter satsningen på unga utvecklingsbara spelare. Inför årets ligasäsong slussas ytterligare tre spelare upp från det egna talangprogrammet, samtliga ungdomslandslagsspelare.

Jämtland Basket räds inte att flytta upp unga talanger till högsta serien. Truppen fylls nu på med Daniel Johansson (18 år), Oliver Gehrke (16 år) och Adam Johansson (16 år). Alla tre tillhörde den svenska ungdomslandslagsverksamheten den gångna sommaren och utvecklades under fjolårssäsongen i Basketettan med Jämtland U.

Sannolikt kommer även årets säsong innebära en kombination av träning med ligatruppen och spel i Basketettan i och med den regel om dubbellicenser som finns att tillgå.

Med ovan nämnda trio presenterar Jämtland ett rekordungt manskap med idel svenska ungdomslandslagsspelare i form av: Niklas Larsson (22 år), Gustav Hansson (21), Anton Kobylak (20), Samuel Berkelund (19) och Olle Lundqvist (17).
– Det är egentligen inte spelarnas ålder som är avgörande utan vilken utvecklingspotential vi ser i spelarna och möjligheten att skapa kontinuitet och långsiktighet. Vi tror också det är extra intressant att följa de här killarna som har gått hela vägen från Östersund Baskets stadsdelsverksamhet och nu börjar närma sig ligaspel, säger Jämtlands ordförande Erik Westin i ett pressmeddelande.

Jämtland Baskets ligatrupp 16/17: Jabril Durham, Jaan Puidet, Preston Purifoy, Dino Cinac, Mike Bruesewitz, Gustav Hansson, Olle Lundqvist, Anton Kobylak-Berglund, Niklas Larsson, Samuel Berkelund, Daniel Johansson, Oliver Gehrke och Adam Johansson.

SILLY SEASON 2016/17: Så är läget i ditt lag!

Dela inlägget