Fotograf:

Dolphins signar rörlig forward

Dejan Jeftic är näste pusselbit i Norrköping Dolphins.
– En rörlig spelare som påminner om Cole Darling, säger headcoachen Adnan Chuk.

Det gick snabbt efter att Dolphins tidigare i veckan avbröt förhandlingarna med Rudy Mbemba. I dag, fredag, har Dejan Jeftic anlänt till Norrköping. Forwarden, som mäter 201 centimeter, slängs direkt in i hetluften och tränar med laget redan i kväll. Kontraktet är skrivet säsongen ut.
– Han kan spela på många olika positioner, främst tre och fyra men också två om det skulle behövas. Det är en solid skytt som alltid spelar aggressivt. Han är skolad på ett bra sätt och kan göra det mesta på en basketplan. En rörlig spelare som påminner om Cole Darling, säger Adnan Chuk till klubbens hemsida.

Då affären med Rudy Mbemba sprack fick Dolphins börja om – rikta om siktet. Denna gång på en 27-åring från Bosnien.
– Viktigt att vi snabbt hittade en ny lösning. Dejan är en kille vi tittade på redan förra året. I år hade vi flyt att han var ledig. Jag spelade med honom ett tag i Södertälje säsongen 2010/2011. Vi vet vad vi får och vet att det är en bra kille som snabbt kommer smälta in, säger Adnan.

Dejan har Slobodan Dita som moderklubb och spelade förra säsongen i Zlatorog Lasko från Slovenien.

SILLY SEASON 2016/17: Så är läget i ditt lag!

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget