Fotograf: Magnus Stråhle

Borås kontrakterar Washington

Borås Baskets amerikanske pointguard säsongen 2016/17 heter från och med nu James Washington III, och har ett förflutet i Basketligan herr med både KFUM Nässjö och Solna Vikings.

Samtidigt avbryter klubben samarbetet med Deonta Stocks, som varit i Borås på så kallat tryout-kontrakt.

James Washington III är 28 år gammal, 182 centimeter lång och spelade senast för Roanne i franska Pro B. Han spelade innan detta i Kroatien, men har också hunnit med att representera både KFUM Nässjö (2013/14) och Solna Vikings (2014/15) i Basketligan herr. Under sommaren har Washington funnits med i Borås Baskets träningsgrupp och imponerat så pass mycket på coachstab och sportchef att man nu valt att skriva kontrakt.
– Att komma till Borås Basket och klubbens ”winning ways” är en bra chans för mig. Jag har spelat i bra ligor och visat lite av vad jag kan. Nu känner jag att det är dags att vinna ett mästerskap. Under de två veckor som jag har tränat i Borås så har jag lärt känna spelarna. ”Iceman” (Jakob Sigurdarson), (Mike) Palm och (Christian) Maråker har jag mött förut och vet var de vill ha bollen. Sådant underlättar. Jag kommer att spela mitt spel och på så vis hjälpa laget. Viktigast blir att försöka vinna matcherna, säger James Washington III.

Borås headcoach Jonte Karlsson:
– James Washington kom till oss av en tillfällighet. Utan kontrakt. Han fick träna med oss och vi märkte ganska tidigt att han var precis vad vi sökte – en rutinerad guard som varit i Europa. Washington visade prov på ledaregenskaper och passade bra in i vår spelstil. Han är en stark fysisk guard med fart i benen. Dessutom är han redan omtyckt av sina lagkamrater – också det en viktig faktor. Nu ser vi fram emot att börja jobba med Washington på riktigt.

Borås utökar även sin trupp med egna produkten Johannes Hidirsah, 20-årig guard på 190 cm. Därmed är truppen nu spikad och består av 13 spelare.

SILLY SEASON 2016/17: Så är läget i ditt lag!

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget