Fotograf: Jämtland Basket

Berkelund klar för Jämtland

Det har varit på gång ett tag och nu är det klart flerfaldige ungdomslandslagsspelaren och svenske mästaren Samuel Berkelund tillhör Jämtland Basket.

19-årige Samuel Berkelund, som representerat samtliga ungdomslandslag med 94 landskamper från U15 till U20, kommer från mästarlaget Södertälje Kings elitakademi. Han mäter 203 centimeter och kan spela både liten och stor forward.
– Samuel har stor potential, atletisk och duktig skytt. Han passar väl in i den idé vi har där våra stora spelare även skall kunna spela ute på golvet. Ser fram emot att få jobba med Samuel, säger Jämtlands headcoach Torbjörn Gehrke.

I den stenhårda konkurrensen hos Kings var det svårt för Samuel att få speltid under fjolåret. Övergången till Jämtland har genomförts i samråd med Södertäljes ledning och miljöombytet till Östersund är något den unge talangen ser fram emot.
– Det ska bli kul att prova något nytt och Östersund känns precis som Södertälje som en riktig basketstad med stort intresse. Spännande med ny arena också, säger Berkelund.

Med Berkelund ombord börjar Jämtlandstruppen bli komplett. Jämtland inleder träningsmatchandet i Luleå helgen 16-18 september där BC Luleå, Karhu Kauhajoki och Pyrinto Tampere står för motståndet.

LÄS MER: Här kan du se när ditt lag spelar!

Text: Jämtland Basket

Dela inlägget