Fotograf: Magnus Stråhle / Borås Basket

Almqvist blir Borås tolfte

När väl alla tre amerikanerna hade anlänt till Borås Basket gjorde sportchef Jonas Larsson klart med nygamle Anton Almqvist som tolfte man.

Almqvist gjorde tre matcher för Borås säsongen 2012/13 och är nu väldigt glad att återvända till klubben efter ett år på college i USA.
– Ända sedan jag kom hem från USA är det detta jag velat. Det har känts lite osäkert så det är skön att det är klart, säger Anton Almqvist om att han idag skrev på för Borås Basket.

Anton reste iväg till USA för spel på college för ungefär ett år sedan:
– Jag trivdes inte riktigt med helheten där borta, så det fick räcka med ett år.

Nu är han tillbaka i Borås för att gå vidare med sina högskolestudier och för att fortsätta basketspelandet i Borås Basket.
– Siktet har hela tiden varit inställt på att ta en plats i Borås. Det var mitt förstaval. Jag är positiv och förberedd på vad det innebär att vara sist in i truppen. Året i USA stärkte mig både som person och spelare. Jag inser vilken kvalitet och intensitet som krävs, menar Anton.

Om den nya coachduon Jonte Karlsson/Henrik Carlsson har han bara bra saker att säga.
– Bra duo. Jonte väldigt intensiv och jag gillar hans sätt att göra spelarna redo för match. Henke har snabbt mognat in i coachrollen på bra sätt. Det är inte länge sen han spelade själv så han relaterar bra till oss, tycker Anton.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget