Fotograf: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

Lundqvist uttagen till NBA-Camp

Jämtland Baskets store guardtalang Olle Lundqvist är uttagen till en NBA-camp i Finland nästa vecka.
– Jag är stolt över att få vara med, säger 16-åringen.

U18-landslagsmannen Olle Lundqvist får en jättechans att visa upp sig för scouter och coacher i NBA. 16-åringen, som fyller 17 år om några månader, är uttagen som Sveriges representant till ett stort NBA-läger i Kisikallio, Finland i nästa vecka.

Toppspelare från över 25 länder i Europa, födda 1999, har valts ut av FIBA (Internationella förbundet), NBA (amerikanska proffsligan) samt respektive länders basketbollförbund. 2015 hette Sveriges representant Sami Harun från Fryshuset. I år är det alltså Olle Lundqvist som får bära Sveriges färger.
– Jag vet inte särskilt mycket om lägret, bara en del från de samtal jag haft med Sami Harun. Jag fick en officiell inbjudan och på tisdag flyger jag till Stockholm och sedan åker vi till Finland, säger Lundqvist till Östersunds-Posten.

Den gångna säsongen snittade Lundqvist nio minuter per match. I år är siktet inställt på att få ännu mer speltid.
– I år känner jag mig mycket mer redo än vad jag gjort de senaste två åren. Nu tror jag att jag kan bidra med mer än tidigare. Jag ska i alla fall gå “all in” och satsa allt vad jag kan. säger Lundqvist till Östersunds-Posten.

Dela inlägget