Fotograf: Erik Simander / Bildbyrån

Ny center på provkontrakt i Södertälje

Förra veckan meddelade Aaron Anderson att han river sitt kontrakt med Södertälje Kings. Nu kanske mästarklubben har hittat hans ersättare.

När Södertälje under måndagskvällen träningsspelade mot Malbas Basket (vinst 73-69), så fanns ett nytt Södertälje-ansikte på planen, nämligen amerikanen Joshua Sparks. 26-årige Sparks som nyligen anlänt till Sverige visade att han kan bli en attraktion i Täljehallen i vinter. Förutom 13 poäng slet han ner åtta returer.
– Det var inga större problem att hitta rätt i spelsystemen. Det var värre med jetlagen, det känns inte bra än. Ni kommer inte se mig missa så många dunkar som jag gjorde i dag fler gånger, säger den 205 centimeter långe centern till Länstidningen.

Sparks kommer närmast från en sejour i Finland, men har även spelat i Rumänien och Schweiz. Kunskapen om svensk basket är dock liten trots tiden i grannlandet.
– Det är första gången jag är i Sverige men det verkar vara ett bra gäng. Det är en rutinerad coach och ett lag som spelar internationellt, jag hoppas jag får stanna kvar för det här kan bli riktigt bra, säger han till Länstidningen.

Amerikanen har fått ett drygt två veckor långt provkontrakt. Detsamma gäller forwarden Grant Johnson som sköt i 12 poäng i går. Poängbäst i Södertälje blev dock en annan provspelare, 21-årige guarden Valter Lindström med sina 17 poäng. Lindström som de senaste åren spelat i Spanien, närmast i Teneriffa. Mycket talar för att han spelar i Kings-linnet kommande säsong.
– Han har fått ett kontraktsförslag från oss, säger Södertäljes klubbdirektör Robban Andersson.

Poängbäst i hela matchen, det blev Malbas Fredrik Larsson med 22 poäng.

MATCHFAKTA:
Södertälje–Malbas 73–69

(17–20, 13–14, 26–20, 17–15)
Poäng, Södertälje: Valter Lindström 17, Toni Bizaca 14, Joshua Sparks 13, Grant Johnson 12, Cameron Rundles 9, Davis Lejasmeiers 4, Mitch Petersen 4.
Malbas: Fredrik Larsson 22, Jake Zuilhof 14, Adrian Rogers 10, Jordan Peltier 8, Sebastian Åris 6, Stefan Alavuk 3, Erik Friman 2, David Terins 2, Emil Isovic 2.

LÄS MER: Guldhjälten tackar nej till Södertälje

Dela inlägget