Fotograf: Carl Sandin / Bildbyrån

KLART: Här är landslagsstjärnans nya klubb

Nu är det klart. Landslagsstjärnan Ludvig Håkanson spelar den kommande säsongen i spanska Fuenlabrada.

Det har varit en följetång under sommaren. Var spelar stjärnguarden “Ludde” Håkanson i höst? Efter sin succé i Sevilla under våren, så blev det idag klart att 20-åringen går till Fuenlabrada, även det ett lag i spanska högsta ligan. Håkanson blir utlånad från Barcelona (som han tillhör).

Håkanson kom till Barcelona 2011 och var då en del av juniorlaget. Den senaste säsongen började han i lettiska VEF Riga för att sedan spela för Sevilla, där han totalt spelade 17 matcher och snittade 10.9 poäng.
– Jag kommer att få en stor roll i laget och vi kommer ju att spela både i spanska ligan och Eurocup. Laget och tränaren blev imponerad av mitt spel i Sevilla under förra säsongen. De har ju legendaren Marko Popovic som pointguard och han börjar bli lite till åren så jag hoppas att jag får chansen. Samtidigt är Popovic ju en spelare som man verkligen kan lära av, säger 20-åringen till SVT Sport.

Närmast för “Ludde” väntar dock EM-kval med Sverige. I de senaste träningsmatcherna har Sverige fått klara sig utan sin stjärnguard på grund av kontraktsförhandlingarna, men nu i och med att kontraktet är påskrivet så är han tillbaka i landslaget igen.
– Jag skrev på kontraktet i slutet av förra veckan så nu är det klart att jag kan spela med landslaget igen och jag är riktigt sugen på spel, säger Håkanson till SVT Sport.

Dela inlägget