Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

”Vinner vi inte är det ett misslyckat år”

Med fyra raka SM-guld råder det ingen större tvekan om att Södertälje Kings blir laget att slå i vinter.
– Vinner vi inte, så är det ett misslyckat år, säger nyförvärvet Cameron Rundles.

28-årige Cameron Rundles kommer till Sverige och Södertälje med ett silver och ett brons från tidigare ligaspel. Nu ska han försöka ta hem ett nytt guld till Södertälje.
– Vinner vi inte, så är det ett misslyckat år. Det betyder att det är mitt fel. Jag menar, om de vinner fyra år i rad och misslyckas när jag kommer? Då är det på mig. De säger att det inte är någon press på mig, men jag är pointguard och ska leda det här laget. Vi måste vinna, säger Rundles i en intervju med Länstidningen.

Amerikanen gjorde under onsdagen sitt första träningspass för sin nya klubb. Han är yngst i en syskonskara bestående av tio barn, och har spelat basket så länge han kan minnas. Närmast kommer han från en sejour i Ungern, men han har tidigare även spelat i bland annat Lettland och Ukraina. Kommande säsong väntar ett nytt basketkapitel i Sverige.
– Dino Butorac, som spelat här, berättade om coachen, om kemin i laget, hur organiserade de var och att de vunnit fyra år i rad. Spelar man basket så är det en sådan här klubb man vill vara i, säger Rundles till Länstidningen och fortsätter:
– Vedran (Bosnic) kommer antagligen vara den bästa coachen jag spelat för på länge, men ute på plan är det jag som ska vara ledaren. Det är mig spelarna ska se till. De är vinnare, och för att för-tjäna respekt från vinnare måste du ha en vinnar-mentalitet. Det är så du beskriver mig som spelare, jag är en ledare och en vinnare. Inget mer, inget mindre.

Dela inlägget