Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

Dolphins spelar turnering i Polen

Precis som i fjol väljer Norrköping Dolphins att vässa formen inför ligastarten utomlands. Förra hösten var det Tyskland som gällde – i år åker man till Polen.

Det börjar dra ihop sig inför starten av basketsäsongen. För fjolårets silvermedaljörer i Dolphins så inleder man träningsspelandet hemma mot Malbas Basket 28 augusti. Sedan väntar Uppsala Basket på bortaplan 3 september.
– Sedan jobbar vi på en miniturnering helgen efter det. Eventuellt blir det en turnering i Skåne med två danska lag, men det är inte klart än, säger Norrköpings headcoach Adnan Chuk till Folkbladet.

Något som dock är klart är att östgötarna 23 september beger sig till Polen.
– Vi möter tre polska lag från högstadivisionen så det blir riktigt tufft motstånd. Det kommer bli riktigt kul för oss och ett bra test. När vi fick erbjudandet om den här turneringen så passade det perfekt in i tiden, säger Chuk till Folkbladet.

Anledningen till att man valde en turnering så sent i år, är bland annat att landslagscentern Joakim Kjellbom är iväg på EM-kval.
– Med tanke på att vi har Kjellbom som är en ganska viktig faktor för det här laget borta så bestämde vi oss för att det är lika bra att vänta lite, säger Chuk.

Dela inlägget