Fotograf: Christian Örnberg / Bildbyrån

Dansk mästare till Malbas: “Kommer få en nyckelroll”

Malbas fortsätter kontraktera danska spelare. Under torsdagsmorgonen skrev den 22-årige centern Lasse Elbaek på för Malmö-laget.

Efter att Sebastian Åris blev klar häromdagen fortsätter Malbas på det danska spåret. Lasse Elbaek mäter 206 centimeter och väger 98 kilo. Han kommer närmast från danska mästarlaget Horsens, innan dess har han spelat för Bakken Bears. 22-åringen har även spelat i det danska U20-landslaget och siktar på att komma med i seniorlandslaget den kommande säsongen.
– Jag valde den svenska ligan och Malbas för att se och uppleva något nytt och utvecklas som människa. Det var svårt att få speltid i Horsens och jag tror att Malbas och coach Henrik Svensson är rätt för mig i min utveckling. Jag gillar det strukturerade spelet som det finns mer av i Sverige och tror att det skall passa mig perfekt, säger Elbaek.

Headcoach Henrik Svensson:
– Med Lasse får vi ytterligare en insidespelare som kommer att komplettera Jake (Zuilhof) väldigt bra under korgarna. Han har ett fint skott från halvdistans och kommer att få ta en nyckelroll i laget som förväntad startspelare. Han springer golvet bra och är en bra försvarare.

Malbas har även gjort klart med återvändaren David Terins, 21, som varit ett år i Eos.
– Kul att få tillbaka David till Malbas. Han är atletisk och kvick, han kommer att komma från bänken och vi förväntar oss att han bidrar med hög energi i försvaret och kan försvara på motståndarnas bästa guards och ge oss några steals och poäng på snabba uppspel, säger Malbas sportchef Janne Hasselström.

SILLY SEASON 2016/17: Så är läget i ditt lag!

Dela inlägget