Fotograf: Christian Örnberg / Bildbyrån

Han är Engströms ersättare i Malbas

Första amerikanen är klar för Malbas. Och det blir en spelare som ska försöka axla en del av det tomrum som Carl Engström lämnar efter sig.

Jake Zuilhof är 23 år och kommer närmast från UCA, University of Central Arkansas där han spelat de två senaste säsongerna och varit en dominerande spelare. Det är en stadig bit som kommer att förstärka Malbas. Zuilhof mäter 206 centimeter och väger cirka 110 kilo. Hans specialitet är returtagning och att blocka skott.
– Vi behöver muskler runt korgarna och det får vi med Jake i laget. Han är en intensiv spelare som tar mycket plats och som kommer att vara tung att möta under korgarna. Jake kommer i mitten av augusti på ett tryout-kontrakt så vi får se om han lever upp till förväntningarna, säger Malbas headcoach Henrik Svensson.

Sportchef Janne Hasselström:
– Att ersätta Carl blir svårt, men med Jake har vi fått en spelare som vi tror och hoppas kan ta lika många returer som Carl gjorde och även hjälpa oss i det defensiva spelet runt korgen.

Dela inlägget