Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Nässjö värvar från Sundsvall

Det har varit på gång ett tag, men idag blev det helt klart. Daniel Eliasson spelar i Nässjö Basket kommande säsong.

24-årige guarden Daniel Eliasson mäter 191 centimeter och kommer ursprungligen från Kalix Basket, men har representerat Sundsvall Dragons de senaste åren i Basketligan. Avtalet gäller över säsongen 2016/1017.
– Det ska verkligen bli kul att få spela för Nässjö. Jag känner några spelare sen tidigare i laget och det ska bli roligt att lira med dom, tillsammans med alla ledare och eldsjälar som jobbar runt om i klubben. Det enda som känns konstigt är att jag för första gången flyttar utanför Norrlands gränser, men tror att jag vänjer mig ganska snabbt, säger Eliasson.

Nässjös sportchefer Mats Homelius och Ulf Classon:
– Vi var ute efter Daniel redan inför förra årets säsong och med andra ord har vi haft honom under luppen en längre tid och vi är nu riktigt nöjda med att få hans underskrift. Daniel är en riktigt duktig position två-spelare såväl offensivt som defensivt och han snittade över 20 minuters speltid i fjolårets Sundsvall. Vi tror att han kommer utvecklas ännu mer och bli ett av Basketligans stora utropstecken säsongen 2016/2017.

Smålandsklubben har även skrivit kontrakt med 22-årige Oscar Jernberg som närmast kommer från Sundsvall Dragons organisation, där han har spelat matcher med utvecklingslaget Orongo i Basketettan.

SILLY SEASON 2016/17: Så är läget i ditt lag!

Dela inlägget