Fotograf: Montage

Amerikansk forward klar för Jämtland

Jämtland Basket förstärker truppen med den amerikanske forwarden Mike Bruesewitz. Bruesewitz som den gångna säsongen dominerade i den norska ligan med 25 poäng och 14 returer per match.

26-årige Mike Bruesewitz spelade fyra år på University of Wisconsin och ingick i det lag som tog sig till NCAA-slutspelets åttondelsfinaler två år i rad (2011 och 2012). Efter avslutad collegekarriär fick han chansen i storlaget Hapoel Jerusalem i den israeliska ligan och Eurocup under hösten 2013. Efter en kortare period i den slovenska högsta ligan under 2014, blev det en nystart för Mike i mindre ligor (Malta) och i norska Baerum.

I Baerum spelade han med förre Jämtlandsguarden Stian Mjös och förstås under uppsikt av förre Jämtlandsprofilen Mattias Eckhoff, som är engagerad i klubben.
– Mike är en skytt, returtagare, passare, försvarare och lite av en allt-i-allo. En smart spelare med en härlig attityd, en fighter som kämpar med mycket hjärta och stolthet. Vi är väldigt säkra på att han kommer att gå hem hos både lagkamrater och publiken. Han har haft en lite krokig väg hit efter college där han var mer en rollspelare. De senaste säsongerna i mindre ligor har han haft mycket större uppgifter i anfallet och blivit mer van att göra poäng, säger Jämtlands headcoach Torbjörn Gehrke.

Den drygt två meter långe amerikanen ser fram emot att komma tillbaka till Skandinavien:
– Det ska bli spännande att få komma till Östersund och Jämtland Basket. Efter att ha pratat med coach Gehrke var valet enkelt och jag ser verkligen fram emot att få spela för en sådan passionerad coach. Jag spelade ju med Stian (Mjös) i år och känner även Taylor (Wurtz, Östersund Baskets stjärnguard) och båda har bara pratat väl om staden och klubben. Jag kommer att jobba hårt under sommaren och ska komma väl förbered.

Med Mike Bruesewitz kontrakterad börjar Jämtlandstruppen nu forma sig rejält, och med Dino Cinac vid sidan om sig har Bruesewitz och Östersundslaget nu två karaktärsspelare, som kommer att vara jobbiga att möta. Rekryteringsarbetet fortsätter dock där ytterligare 2-3 spelare ska in i truppen.
– Med Mike får vi en välskolad spelare och inte minst en ledartyp. Vi tittar nu på pointguards och comboforwards. När vi landar något ytterligare är svårt att säga, men vi är riktigt nöjda med hur truppen formas, säger Jämtlands klubbdirektör Peter “Pecka” Johansson.

Jämtlandstruppen i dagsläget: Gustav Hansson, Olle Lundqvist, Jaan Puidet, Anton Kobylak-Berglund, Niklas Larsson, Dino Cinac och Mike Bruesewitz.

Dela inlägget