Fotograf: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

Lundstedt förlänger med Borås

Borås Basket fortsätter lagbygget inför kommande säsong. Idag gjorde man klart med sin sjunde spelare – 22-årige guarden Emil Lundstedt.

Emil Lundstedt hade, under sin andra säsong i Basketligan, en större roll och mer ansvar. Och i Basketettan var han den spelare som bar Borås Baskets utvecklingslag. 17 poäng, fem returer och fem assists är väldigt fina siffror och inför 2016/17 hoppas Borås sportchef Jonas Larsson att Lundstedt kan omsätta detta till Basketligan i högre grad.

Headcoach Jonte Karlsson gillar Emil Lundstedt och ser fram emot att få börja jobba med honom:
– Det är roligt att Emil Lundstedt fortsätter hos oss i Borås Basket. Han är en ung spelare som har kvaliteter i form av fysik, vilja och passion. Det borgar för en god möjlighet att arbeta med hans individuella utveckling.

Just utveckling är något som Emil Lundstedt själv gärna pratar om:
– Jag utvecklades mycket förra året. Dels genom stort förtroende i Basketettan och dels genom att Omar Krayem blev som en mentor för mig. Förutom att vi tränade teknik och styrka ihop så gav han mig mentala tips kring att prestera. Trots vår starka guardbesättning så fick en del minuter i både Basketligan och i Europe Cup. Jag kände mig mycket säkrare på planen än tidigare säsonger och tycker att det gick riktigt bra i vissa matcher.

Jonas Larsson pratar om Emil Lundstedts lojalitet mot klubben, hans flexibilitet som spelare och självklart hans fina utevecklingskurva:
– Emil hade fina inhopp förra säsongen, inte i minst i Europe Cup. Sedan hade han en väldigt bra säsong i Basketettan. Vi ser Emil som en comboguard som är en bra skytt. Han är en lojal kille som alltid ger allt, oavsett om det är match eller träning och jag hoppas att han fortsätter utvecklas i den takt han har gjort. Tittar man tre-fyra år tillbaka så har han kommit otroligt långt.

Lundstedt blir Borås Baskets sjunde kontrakterade spelare inför säsongen 2016/17.

Text: Magnus Stråhle

SILLY SEASON 2016/17: Så är läget i ditt lag!

Dela inlägget