Fotograf: Montage

Uppsala spelar i IFU Arena kommande säsong

Nu är det klart. Säsongen 2016-17 spelar Uppsala Basket samtliga hemmamatcher i Basketligan, i den nybyggda IFU Arena.

IFU som redan den 7 september är arrangör av EM-kvalet i basket när Sverige möter Ryssland rymmer cirka 3000 åskådare och blir en modern arena att uppleva basket i.
– IFU ger oss möjligheten att utveckla vårt matcharrangemang, men också att ge våra fans chansen att få uppleva basket på bästa möjliga sätt, säger Staffan Persson, ordförande i Uppsala Basket.

– I denna moderna arena kommer vi att kunna erbjuda våra sponsorer och samarbetspartners nya mötesplatser, i form av bland annat loger och restaurang, i anslutning till arenan, samt digitala exponeringsmöjligheter, säger Mikael Lööf, Uppsala Baskets marknadschef och fortsätter:
– Det här kommer skapa enorma möjligheter för våra sponsorer att använda arenan för sina kund- och personalevents.

Uppsala Basket har sedan 1969 spelat de flesta av sina hemmamatcher i Fyrishov/Fyrishallen. Flytten är speciell och även känslosam då många fantastiska insatser gjorts på denna klassiska plats.
– Fyrishov kommer alltid att finnas med oss i våra hjärtan och vi kommer inte att lämna arenan. Ambitionen är att laget även i fortsättningen ska träna i Fyrishov, säger Staffan Persson.

När den första av de 16 hemmamatcherna i grundserien spelas, avgörs i början på juli då spelschemat för Basketligan spikats.

Redan den 7 september kommer dock ett smakprov av vad som väntar när Sverige möter Ryssland i EM-kvalet.

Text: Uppsala Basket

Dela inlägget