Fotograf: Daniel Nestor / Bildbyrån

Centern fortsätter i Borås: “Jag älskar att spela basket”

Idag blev det klart att centern Mike Palm fortsätter sin karriär i Borås Basket.
– Basket blir bara roligare ju äldre jag blir, säger 36-åringen.

Basen, grunden och stommen för hela det lagbygge som tog form i Borås för sju år sedan har ett namn. Det namnet är Mike Palm. Nu har den fyrfaldige “Årets Center”-vinnaren skrivit på för ytterligare en säsong i Borås Basket – hans åttonde raka.
– Det är rätt länge sedan nu, men Mike Palm var den spelare som vi byggde alltihop kring. Det var 2009 och han är fortfarande på en mycket hög nivå. Att vi kunde knyta Mike, som är en trepoängsskjutande center på 210 centimeter, till oss för ytterligare än säsong känns väldigt bra, säger Borås sportchef Jonas Larsson.

Trots att Palm fyller 37 år inom kort så är det inget fel på motivationen, snarare tvärtom.
– Jag älskar att spela basket. Älskar att träna och spela match. Det spelar ingen roll om det är försäsongsmatch mot Malbas eller semifinal mot Södertälje. Det är alltid lika kul. Jag älskar att träna med de unga på sommaren och det blir bara roligare ju äldre jag blir, för jag inser att jag inte kan hålla på i all evighet.

Efter att ha haft Pat Ryan som coach i sju år, så får Palm och Boås Basket i höst en ny headcoach i Jonte Karlsson.
– Jag har alltid haft en bra relation med Pat Ryan. Det blev sju bra år med honom. Nu får jag chansen att spela för Jonte Karlsson. Jag är öppet inställd och kanske kan jag lära mig något nytt. Jonte är en passionerad coach och jag hoppas att han kan få alla att spela på topp och maxa potentialen, säger Palm.

Jonte Karlsson:
– Mike är en viktig del av Borås Basket och det gläder mig att han vill vara med igen. Få stora spelare i Sverige har den mix av både inside-spel och skytte utifrån som han har. Mike är dessutom en spelare som alltid ger sitt yttersta på både träning och match – en nog så viktig ingrediens i det Borås Basket vi vill bygga.

SILLY SEASON 2016/17: Så är läget i ditt lag!

Dela inlägget