Fotograf: Carl Sandin / Bildbyrån

Håkanson glänste mot stjärnspäckade Real Madrid

Svenska supertalangen Ludvig Håkanson stod för en enastående insats när hans Sevilla föll knappt mot storlaget Real Madrid. Den 20-årige pointguarden sköt i hela 26 poäng.

“Ludde” Håkansons utveckling under våren i spanska ACB har varit smått sensationell. Efter att ha kommit till Sevilla först i slutet av januari, så har svensken den senaste tiden varit bofast i startuppställningen. Idag kom så pricken över i:et i säsongens sista match mot stjärnspäckade Real Madrid.

Håkanson var i det närmaste felfri för sitt Sevilla: 3/3 två-poängare, 5/6 tre-poängare och 5/7 straffkast fick han i på 28 minuters speltid, flest av alla på planen. Matchen då? Den vann Real Madrid med 97-90, vilket betyder att man slutar tvåa i grundserien bakom Barcelona. Sevilla slutar på elfte plats.

Jeffery Taylor fanns med på bänken för Real Madrid, men fick ingen speltid.

Dela inlägget