Fotograf: Carl Sandin / Bildbyrån

EM-kvalmatch mot Ryssland i Sveriges nyaste arena

Uppsala och den helt nybyggda IFU Arena kommer att stå som värd för EM-kvalmatchen i basket mellan Sverige och Ryssland den 7 september. Arenan tar drygt 3000 personer vid basketmatcher.

Det blir den första hemmamatchen i EM-kvalet för Sverige. I den mycket svåra gruppen finns även Bosnien Hercegovina. Gruppvinnaren och de bästa tvåorna går vidare till spel i EM 2017.
– Intresset för basketlandskamper har ökat mycket de senaste åren och tanken var egentligen att lägga denna match i en hockeyarena med tanke på de världsstjärnor som spelar. Uppsala kommun och IFU Arena erbjuder dock en unik möjlighet i en helt ny arena där vi kan bjuda en kunnig publik på en upplevelse i världsklass, säger generalsekreterare Lena Wallin-Kantzy.

– När man ser de världsstjärnor som kommer hit i kombination med betydelsen av matchen är det nog en av de största landskamperna som någonsin spelats i Uppsala, oavsett idrott, säger Tomas Grönberg, vd för IFU Arena.

Sverige har ett ungt och väldigt talangfullt lag som leds av coach Vedran Bosnic.
– Vi kommer att spela med passion och vi kommer att kämpa, Ryssland är rankade sjua i världen men ingen match är vunnen innan den har spelats, säger Bosnic.

24-mannatruppen tas inte ut förrän i sommar men Jonas Jerebko har redan tackat nej till spel på grund av familjeskäl. Kvar finns dock väldigt mycket talang och unga spelare som Ludde Håkanson (Sevilla), Tobias Borg (Bilbao) och förhoppningsvis Marcus Eriksson (FC Barcelona) finns med.

Spelschema:
31 aug: Ryssland – Bosnien-Hercegovina
3 sep: Bosnien-Hercegovina – Sverige
7 sep: Sverige – Ryssland, IFU Arena, Uppsala
10 sep: Bosnien-Hercegovina – Ryssland
14 sep: Sverige-Bosnien-Hercegovina, Hovet, Stockholm
17 sep: Ryssland – Sverige

LÄS MER: Sverige spelar EM-kval på Hovet

Dela inlägget