Fotograf: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

Supertalangen jagas av Norrköping

Borås Basket hoppas få behålla John Brändmark. Men den 18-årige talangen jagas av flera klubbar, bland annat Norrköping Dolphins.

John Brändmark gjorde succé i fjolårets U18-EM där han snittade 15 poäng. Under hösten fick 18-åringen rikligt med speltid i Borås, men det minskade när Fredrik Andersson återkom efter skada. Och nu kan han vara på väg bort från Sjuhäradsklubben.
– Ingenting är bestämt, men det finns några olika alternativ, säger Brändmark till Borås Tidning.

Enligt BT så ska Norrköping Dolphins vara den hetaste kandidaten av Borås Baskets ligakonkurrenter.
– Framför allt är det en klubb som jag har pratat mycket med, men jag håller fortfarande Borås som det mest troliga alternativet. Det viktiga är ju att jag får speltid och kan fortsätta utvecklas. Jag är inte intresserad av att bara spela 30 sekunder i slutet av avgjorda matcher, säger Brändmark.

Närmast för 18-åringens del väntar U20-EM i Finland i slutet av juli. Brändmark är med i den 20-mannatrupp som inför mästerskapet ska bantas ned till tolv spelare. Målsättningen var att använda turneringen som ett skyltfönster.
– Jag hade hoppats kunna avvakta EM innan jag bestämmer mig för var jag ska spela i höst, men många ligaklubbar vill ha klart med sina inhemska spelare tidigare än så, så det blir nog svårt att vänta till dess, säger han till BT.

Jonte Karlsson, ny coach i Borås Basket:
– Vill John spela i Borås får han gärna en plats, det är en spelare jag tycker om. Men som sagt, det viktigaste är att han själv vill det.

SILLY SEASON 2016/17: Så är läget i ditt lag!

Dela inlägget