Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Här är nästa spelare som förlänger med Luleå

BC Luleå har nu gjort klart med ytterligare en viktig spelpjäs i den grundstomme av svenska spelare som ska utgöra nästa säsongs lag. Det är Adam Rönnqvist som nu är klar för spel i BC-linnet säsongen 2016/17.

Adam Rönnqvist är basketfostrad i BK Höken och gjorde 3 år på Riksbasketgymnasiet i Luleå innan han gick en lång väg via ett år med Plannja Basket, norsk mästare med Baerum, åter till Luleå för spel med BK Höken och LF Future för att kallas upp till LF Basket och Basketligan där han nu är etablerad.

Rönnqvist är en notorisk scorer med skyttet utifrån som en specialitet men har under ligatiden utvecklat sitt försvarsspel starkt. Han är en atletisk spelare med en stark kropp.
– Med Adam har vi ännu en pusselbit från våra egna led. Och han är en spelare som både uträttar och bidrar med stora moment i laget. Adam har tagit stora kliv denna säsong och med sitt skytte bidragit stort till många segrar, säger Luleås klubbdirektör Lars Mosesson.

Den 24-årige pointguarden har spelat 41 matcher med BC Luleå under säsongen 2015/16 och snittat 12 poäng 25 minuters speltid.
– Det känns väldigt bra att få fortsätta med Peter (Öqvist) och bygga kontinuitet med laget. Jag har trivts med min roll under säsongen och känt att jag utvecklats som spelare. Jag och laget kommer att satsa vidare med höga mål för nästa säsong och jag ser fram emot att vi tar ytterligare kliv i slutspelet nästa år, säger Rönnqvist.

Dela inlägget