Fotograf: Mattias Björlevik / 609 Foto | Media

KLART: Han blir ny coach i Borås

Idag blev det klart att det blir rutinerade Jonte Karlsson som tar över jobbet som headcoach i Borås Basket. Karlsson, som har en diger meritlista, med bland annat tre SM-guld som spelare och ett SM-guld som coach, tillträder sin nya tjänst den 1 augusti.

Så sent som i förra veckan avslutade Borås Basket säsongen. Idag presenterar klubben en ny headcoach. Välmeriterade Jonte Karlsson, som just nu är landslagsansvarig hos Svenska Basketbollförbundet, tar över som headcoach i sjuhäradsklubben, med start den 1 augusti 2016. Karlsson blir Borås Baskets fjärde headcoach på tio säsonger i Basketligan.
– Jonte Karlsson är en oerhört entusiasmerande och engagerad person som är väldigt bra på gruppdynamik och rollbesättning. Han är rättvis, premierar hårt jobb och är helt orädd inför att låta unga spelare ta ansvar på planen. Jag är säker på att Jontes brinnande passion kommer att vara bra för Borås Basket, säger klubbens sportchef Jonas Larsson.

– Jag är stolt och glad över att ha fått frågan om att bli Borås Baskets headcoach. Det är fantastiskt inspirerande. I min roll som landslagschef har jag gillat att komma till Borås Basket eftersom det är en förening på frammarsch som gör väldigt mycket bra. Det finns otroligt många trevliga människor här. Jag ser jättemycket fram emot utmaningen och känner mig hedrad och peppad inför uppgiften, säger Jonte Karlsson.

Dela inlägget