Logo: Basketpodden

Jerebko kan skriva svensk baskethistoria i NBA-slutspelet

På lördag drar NBA-slutspelet äntligen igång. Och bäst av allt – det kan skrivas svensk baskethistoria. Vår största stjärna Jonas Jerebko har nu chansen att bli första svenska spelare att vinna en slutspelsmatch i NBA. Lyssna på Basketpodden för att få veta allt om detta, poängkampen mellan Kevin Durant och Stephen Curry, LeBron James revanschlystnad, Golden State Warriors dominans och mycket, mycket mer.

Under Jerebkos första fyra säsonger i NBA var hans lag Detroit Pistons ett av NBA:s sämsta lag, och missade slutspelet varje år. I februari ifjol byttes Jonas från Detroit till klassiska laget Boston Celtics, och kom in i ett lag som var på uppgång. Ifjol var Boston seedade som 8:a i East och åkte ut mot blivande finallaget Cleveland Cavs direkt, utan att Jerebko fick vara med om att vinna en enda slutspelsmatch.

I år ser det bättre ut, Boston har gjort en stark säsong och är nu inblandade i en strid med flera lag om seedningsplatserna 3-6. Oavsett om Boston får möta Atlanta, Miami eller Charlotte i första matchserien så tror vi på Basketpodden att Jerebko har bra odds att inte bara få karriärens första segermatch i ett slutspel – vi tror att Boston kan vinna hela matchserien och skapa NBA-feber i Sverige.

Slutspelet i NBA en av de idrottsföreteelser i världen som engagerar flest människor som åskådare. Basketpodden täcker allt – statistiken, strategierna, specialsatsningarna, skvallret och snacket på bänken och bland experterna – nytt avsnitt ute varje tisdag. Har du frågor eller vill prata mer om NBA och slutspelet, ring eller maila.

Om Basketpodden
Basketpodden startade i september 2012 och kommer ut varje tisdag under september – juli. Denna vecka släppte Basketpodden avsnitt 173. Basketpoddens redaktion består av sex personer som har kunskap inom framförallt NBA, WNBA och Basketligan Herr, men även Basketligan Dam, collegebasket, Euroleague och landslagsbasket. Förutom redaktionsmedlemmarna har vi ett brett kontaktnät i såväl Sverige som USA.

Redaktion: Alexandra Lindh, Andreas Thornell, Gabriel Wallin, Henrik Broman, Jakob Eklund och Magnus Wallin.

Här kan du lyssna på alla tidigare avsnitt!

Dela inlägget