Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Lindqvist blir proffs i Belgien

Uppsala Baskets stjärnforward Alexander Lindqvist har fått erbjudande att spela för den belgiska ligatvåan Spirou Charleroi.

Uppsalas bästa poänggörare den senaste säsongen, Alexander Lindqvist, har fått ett erbjudande att förlänga säsongen genom att spela för belgiska Spirou Charleroi. Korttidskontraktet, med belgarna, gäller säsongen ut.
– Det är en fantastisk chans. Charleroi är en storklubb som är välkänd i Europa och som kan vara ett skyltfönster för flera möjligheter, säger Lindqvist.

– Det är jättekul att Alex får den här chansen. Det är det här som är ett av våra mål med vår verksamhet. Vi vill alltid ge spelarna de bästa förutsättningarna för att kunna ta sina karriärer till nästa steg, säger Uppsalas headcoach Kevin Gaines.

Alex snittade 19,5 poäng under grundserien och var med sin höga skottprocent, 5,5 returer, genomgående en av ligans mest sevärda spelare. Precis som i fjol då han spelade i grekiska ligan, förlänger han nu säsongen och blir proffs. Charleroi ligger tvåa i belgiska grundserien med fyra matcher kvar innan slutspelet tar vid.
– Jag lämnar jag en fantastisk situation i Uppsala. Jag har sagt att om jag ska lämna så måste det vara riktigt bra, förklarar Lindqvist.

Vad som händer efter att den belgiska säsongen är avslutad är oklart, men både Uppsala och Alexander ger tydliga besked att Alex kan komma att återvända till Uppsala när säsongen 16/17 drar igång på allvar.
– Jag kommer absolut inte spela för någon annan klubb i Sverige och blir det ingen förlängning i Europa så ses vi snart i Uppsala igen.

– Visst kan det hända att Alex försvinner permanent men vi i Uppsala vill ju hjälpa spelarna att uppnå sin potential. Alex tog verkligen för sig denna säsong. Han har varit dedicerat och fokuserad med högt basket-IQ. Det är därför Europa fått upp ögonen på honom, säger Kevin Gaines.

Text: Uppsala Basket

Dela inlägget