Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Norrköping och Södertälje klara för final

Norrköping Dolphins och Södertälje Kings. Där har ni lagen som gör upp i årets SM-final i Basketligan herr.

Det blev dramatiskt både i Stadium Arena och Täljehallen under måndagskvällen. Norrköping som föll stort på bortaplan mot BC Luleå i fredags, kom ut som ett betydligt aggressivare lag i kväll och efter en stark offensiv kunde man vinna med 91-81, totalt 4-2 i matcher.
– Jag är givetvis mycket tillfreds med att vi är i SM-final mot Södertälje och att vi kan slå ett så bra lag som BC Luleå. Det spel vi spelar är ju detsamma som vi tränat på sedan augusti men givetvis måste man gå mera in på detaljer när man spelar t ex semifinal. Finalerna blir på samma sätt fast annorlunda då det handlar om ett helt annat lag och då blir det naturligtvis också en anpassning, säger Norrköpings headcoach Adnan Chuk.

Desto dystrare miner var det hos Luleås headcoach Peter Öqvist, även om han såg vissa ljusglimtar:
– Nyckeln till vårt spel är definitivt defense även om vissa tycker att det är offense. Vi bygger en svensk stomme och vi är inne i en positiv fas som vi kommer att fortsätta jobba på. Vi var nära att vända i början av tredje men Dolphins kan rinna ifrån och varje gång de skjuter bra så får vi problem. Cred till ”de äldre” där Jocke Kjellbom, 9/9 på tvåorna, 4/4 från linjen och 13 returer och Micke Lindquist som alltid är ett hot. När dessutom Josh Hairston sätter sina midrangeskott så blir det svårt för oss.

HIGHLIGHTS:

***
Södertälje låg länge under hemma mot Borås Basket, bland annat 65-71 med mindre än minuten kvar. Då visade de regerande mästarna mästartakter och kunde vända och vinna med 73-71, totalt 4-1 i matcher.
– Grattis Borås till en bra kamp, från första minuten av matchen. Vi pratade om hur det är att spela efter att ha förlorat med 30, men också att det är ett bra lag med bra spelare och bra coach. De skulle inte komma hit och bara låta oss vinna, det är Borås det handlar om, ett väldigt bra och erfaret lag och inte lätt för oss att stoppa, säger Södertäljes headcoach Vedran Bosnic.

Borås danske guard Adam Darboe som satte 16 poäng var besviken:
– Just nu är jag förbannad över förlusten. Jag känner besvikelse, det var tufft att förlora den här sista matchen eftersom vi trodde att vi hade en riktigt bra chans att vinna. Det är tråkigt att sluta säsongen så här, det var inte så vårt mål såg ut. Vi kämpade bra, men de vann och det är vad som spelar roll. De satte några bra skott i slutet, viktiga, vi kunde åtminstone komma upp jämsides, men det handlar om små marginaler.

HIGHLIGHTS:

Första finalen spelas i Södertälje tisdag 19 april. Resterande finaldatum är 22/4, 25/4, 28/4, 30/4, 2/5 och 4/5.

Matchfakta:
Norrköping–BC Luleå 91-81

(25-18, 23-25, 24-21, 19-17)
Poäng, Norrköping: Joakim Kjellbom 22, Mikael Lindqvist 21, Josh Hairston 19, Tim Schüberg 10, Johnell Smith 9, Jaka Brodnik 7, Rickard Eriksson 3.
BC Luleå: Jaraun Burrows 22, Alex Wesby 19, Toni Prostran 15, Adam Rönnqvist 8, Tim Kearney 8, Christopher Ryan 5, Andreas von Uthmann 4.
Publik: 1 347.

(Norrköping vidare med totalt 4–2 i matcher)

Södertälje–Borås 73-71
(10-18, 20-14, 17-20, 26-19)
Poäng, Södertälje: Skyler Bowlin 21, Toni Bizaca 15, Dino Pita 14, Davis Lejasmeiers 13, Mike Joseph 6, Aaron Anderson 2, Chris Czerapowicz 2.
Borås: Adam Darboe 16, Christian Maråker 12, Toni Vitali 12, Ronald Boggs 10, Fredrik Andersson 7, Jakob Sigurdarson 5, Mike Palm 5, Simon Gunnarsson 4.

(Södertälje vidare med totalt 4–1 i matcher)

Dela inlägget