Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

INFÖR SEMIFINAL #4: Norrköping Dolphins-BC Luleå

BC Luleå har i kväll kniven mot strupen. Förlust i den fjärde semifinalen mot Norrköping Dolphins och säsongen är över. Du ser matchen direkt via Basketplay – uppkast klockan 18:34!

Vinna eller försvinna i kväll
Nu är uttrycket “vinna eller försvinna” det enda som gäller för BC Luleå. Match 4 spelas på onsdag kväll i Norrköping, Stadium Arena. Läget är 3-0 till Norrköping i matchserien om bäst av sju matcher, eller först till fyra vinster.

Varje match framöver i semifinalserien är nu för Luleå med ‘kniven på strupen’, vid förlust är allt över. Det Luleå måste göra är att försöka få fatt på kontrollen i matchen och försöka dyrka upp det stabila Norrköpingsförsvaret. Det har visat sig i de tre första matcherna att Norrköping spelar ett väldigt stabilt försvar som har tillintetgjort Luleås offensiv. Även om det var nära i de två första matcherna i Luleå med en forcerande offensiv, så var det Norrköping som dikterade villkoren under de tre första perioderna. I den senaste matchen i Stadium Arena var östgötarna dominant matchen igenom.

Ny chans i kväll att förlänga semifinalserien vid vinst och få hemmamatch i Luleå på fredag. Båda lagen väntas komma till spel med ordinarie trupp.

Text: Lasse Mikkelsson (BC Luleå)

KOMMANDE MATCHER, SEMIFINALER:
2016-04-06 18:34 Norrköping Dolphins BC Luleå Stadium Arena A (Webb-TV)
2016-04-08 19:04 Borås Basket Södertälje Kings Boråshallen (Webb-TV)

Dela inlägget