Fotograf: Basketplay/Basketsverige.se

INFÖR SEMIFINAL #2: BC Luleå-Norrköping Dolphins

Norrköping Dolphins vann den första semifinalen i tisdags. I kväll vill BC Luleå ta revansch och utjämna semifinalserien. Vi sänder matchen direkt – uppkast klockan 19:04!

Semifinal 2 och nu måste BC Luleå vinna
Semifinal 2 mellan hemmalaget BC Luleå och Norrköping Dolphins står för dörren och pressen ligger på Luleå. Semifinal 1 vanns av gästande Norrköping och det är nu viktigt för Luleå att kunna kvittera matchserien i bäst av 7 innan det vänder med 2 bortamatcher i Norrköping.

I match 1 hade Norrköping ett klart övertag i de tre första perioderna innan Adam Rönnqvist och i viss mån Toni Prostran kom igång med skyttet i den fjärde perioden och så när hade lyckats stjäla matchsegern från Norrköping. Prostran hade matchen sista skott, en trea som missades med hård uppvaktning av Tim Schuberg och Norrköping kunde vinna med två poäng, 62-64.

Norrköping kontrollerade tempot i matchen och stoppade Luleås försök till ett snabbt spel över planen. Luleås stjärnor Alex Wesby, Toani Prostran och Jaraun Burrows stoppades effektivt av Norrköpingsförsvaret.

Nu måste stjärnimporterna leverera fullt ut samtidigt som bland andra Adam Rönnqvist och Anton Saks fortsätter att utmana och spela stort. Adams offensiv och Antons defensiv gör storverk i Luleå och kommer nu bara resten av laget med så ska det nog gå att utjämna för Luleå i matchserien.
– Förlusten i första semin var naturligtvis frustrerande för oss, men det är först till fyra som gäller och det är en lång resa kvar. En stor nyckel är att hålla huvudet kallt och göra de förbättringar som vi behöver göra för att nå vinst i nästa match. Vi är självklart inte nöjda med hur vi spelade i den första halvleken, vi får för lite fart på både boll och fötter i anfall och defensivt saknade vi kommunikationen som krävs för att hålla Norrköping riktigt kort, säger Luleås headcoach Peter Öqvist.

– I andra halvlek lyfte vi oss på båda sidorna av planen, och fick bättre utdelning. Tyvärr räckte det inte hela vägen men med en bättre start ikväll kan resultatet bli annorlunda. Nu får vi chans till revansch på oss själva. Samtidigt vet vi att det finns utrymme för förbättring även hos Norrköping, så vi måste fortsätta spela riktigt bra försvar på Micke Lindquist och Jocke Kjellbom och vi behöver vinna returtagningen, precis som vi gjorde i andra halvlek. Då kan vi sätta ett annat tryck på dem offensivt och komma upp i anfall med bättre fart. Sen går det inte att komma runt att vi möter ett kompakt försvar med bra storlek under korgen, så vi behöver dra i lite fler treor utifrån för att nå vinst, fortsätter Öqvist.

Text: Lasse Mikkelsson (BC Luleå)

Här kan du se highlights och läsa mer om första semifinalen!

KOMMANDE MATCHER, SEMIFINALER:
2016-04-01 19:04 BC Luleå Norrköping Dolphins Luleå Energi Arena (Webb-TV)
2016-04-02 16:04 Södertälje Kings Borås Basket Täljehallen (Webb-TV)

2016-04-04 18:34 Norrköping Dolphins BC Luleå Stadium Arena A (Webb-TV)
2016-04-05 19:04 Borås Basket Södertälje Kings Boråshallen (Webb-TV)

Dela inlägget