Fotograf: Basketplay/Basketsverige.se

INFÖR KVARTSFINAL #5: BC Luleå-Uppsala Basket

I kväll väntar den femte och helt avgörande kvartsfinalen mellan BC Luleå-Uppsala Basket. Följ dramatiken på Basketplay – uppkast klockan 19:04!

Avgörande kvartsfinal mellan BC Luleå och Uppsala Basket
Tre semifinallag är klara, Södertälje, Borås och Norrköping. Första semifinalparet är Södertälje Kings mot Borås Basket och i den andra semifinalen möter segraren av BC Luleå/Uppsala Basket, Norrköping Dolphins.

Kvartsfinalen mellan Luleå och Uppsala har utvecklat sig till en riktig rysare som nu efter att båda lagen vunnit på hemmaplan och bortaplan står inför avgörandets stund. Den femte och avgörande matchen spelas i Luleås hemmaarena, Luleå Energi Arena i kväll.

Uppsala som har satsat helsvenskt hela säsongen står upp mot ett på papperet starkare Luleå med flera stjärnimporter. Ett friskt och vågat drag som bygger på långsiktighet kan ge utdelning redan nu för Uppsalagänget som leds av brödraparet Andreas och Jonathan Person, som bägge spelat i Luleå under de senaste åren. Sedan har laget skarpskytten Alexander Lindqvist och tuffingarna Odin Lindell och Axel Nordström. En joker har de också i Anton Gaddefors som helt ogenerat klev in i match två och levererade 15 högkvalitativa poäng. Anton har sedan stått över match tre och fyra, och vi får se vad som händer i kväll, om han spelar eller inte.

Uppsala har lyckats att störa Toni Prostran från att dirigera sitt lag på vanligt manér från bakplan och har plockat bort mycket av hans och Jaraun Burrows ‘pick&rull’-samarbete som har utvecklats till ett av Luleås tyngsta anfallsvapen efter årsskiftet. Luleå måste fixa till dessa moment samtidigt som Alex Wesby fortsätter sitt stabila spel, Anton Saks fortsätter att göra bra matcher och att Adam Rönnqvists skytte fortsätter att briljera. Luleås sparkapital i jämförelse med Gaddefors kan vara Christopher Ryan som inte kommit upp i normal standard ännu, kanske är det dags för Chrille att ta en huvudroll i match fem.

Allt är bäddat för en fantastisk uppgörelse där mycket står på spel. Uppsala kan bevisa att deras satsning på ett ungt svenskt lag bär frukt redan nu och Luleå som satsar ‘All-In’ vill komma mycket längre än till ytterligare ett stopp i kvartsfinalen.

Text: Lasse Mikkelsson (BC Luleå)

Dela inlägget