Fotograf: Erik Simander / Bildbyrån

HIGHLIGHTS: Sundsvall Dragons-Norrköping Dolphins

Norrköping Dolphins tog sig under tisdagskvällen vidare till semifinal efter seger borta mot Sundsvall Dragons med 79-71. Se highlights från matchen!

Semifinal nästa
Sundsvall Dragons hade kniven mot strupen i kvällens match i Sporthallen medan Dolphins hade matchboll och skulle alltså gå vidare till semifinal vid vinst. Redan från matchstart såg det ut som om Dolphins hade bestämt sig för att man inte ville ha en femte och avgörande match i Stadium Arena.

Dolphins tar tag i taktpinnen direkt och skaffar sig en liten, men dock, ledning och coach Tommie Hansson tvingas ta timeout men Sundsvall ser nervösa ut och bränner det mesta medan Dolphins gör ett run på 0-12 och man vinner Q1 med klara 14-27.

Q2 får en liknande inledning som Q1 och Dolphins dominerar skeendet på planen samtidigt som Sundsvall inte får någon ordning på sitt vikitiga 3-poängsskytte och det tar nästan 14 minuter innan man kan sänka den första. Vid 22-40 tar Sundsvall sin andra timeout för att om möjligt få till en scenförändring och vid 16 ner, 26-42, tar coach Adnan Chuk en timeout. Dolphins vinner quartern med 15-19 och leder i halvlek med 29-46.

Sundsvall tänker inte vika ner sig och man öppnar Q3 med att göra 6-0 och Dolphins tar timeout för att stoppa den lilla blödningen vilket lyckas och man kan behålla sin tvåsiffriga ledning. Sundsvall kan ändå vinna quartern med 20-17 men Dolphins är 14 upp, 49-63, inför den viktiga Q4.

Sundsvall öppnar även Q4 starkt och man är snabbt nere på ensiffrigt underläge och Dolphins har förtvivlat svårt att göra poäng och efter halva quartern är Sundsvall bara 6 ner, 60-66. Dolphins håller fortfarande Sundsvall bakom sig och med 1,44 kvar och ledning för Dolphins med 65-73 tar Sundsvall timeout. Det blir ännu en rysare under de sista sekunderna men Dolphins kan hålla undan och man går till semifinal via 71-79 som ger 3-1 i matcher. Sundsvall vinner dock sista quartern med 22-16.

Matchfakta:
Sundsvall-Norrköping 71-79

(14-27, 15-19, 20-17, 22-16)
Poäng, Sundsvall: Ernests Kalve 21, Charles Barton 15, Hlynur Baeringsson 14, William Gutenius 11, Ray Willis 7, Jesper Eliasson 3.
Norrköping: Mikael Lindquist 28, Joakim Kjellbom 13, Zarko Jukic 10, Tim Schüberg 8, Jaka Brodnik 7, Rickard Eriksson 7, Josh Hairston 6.
Publik: 1 002.

(Norrköping vidare med totalt 3-1 i matcher)

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget