Fotograf: Erik Simander / Bildbyrån

HIGHLIGHTS: Norrköping Dolphins-Sundsvall Dragons

Norrköping Dolphins kopplade ett rejält grepp om en plats i semifinal när man under lördagen besegrade Sundsvall Dragons med 65-60. Se höjdpunkterna från Stadium Arena!

Ännu ett drama
Det är precis lika tufft och spännande som det ska vara i ett slutspel i och med att Sundsvall Dragons lyckades kvittera hemma i Sporthallen i tisdags. 1-1 i matcher och vi såg fram emot en riktigt holmgång i Stadium Arena på lördagseftermiddagen och visst blev det så.

Precis som i förra matchen är det Dolphins som anger tonen under de första minuterna men det slarvas för mycket i offense och skyttet stämmer dåligt, även från Sundsvalls sida. Q1 slutar dock 16-14 trots 35% från golvet från båda lagen.

Det känns nervöst från båda lagen vilket präglar spelet och effektiviteten är ännu lägre än i första quartern men lagen följs åt i poängprotokollet. Dolphins försöker hela tiden med energi att gå ifrån men Sundsvall släpper inte taget och det mest underhållande som hände var 6 poäng från Jocke Kjellbom med läckra smörpass från Tim Schüberg. Sundsvall satte en tvåa på klockan i Q1 och ville inte vara sämre i Q2 då man drar i en trea vilket gör att man vinner quartern med 15-16 som ger 31-30 i halvtid.

Hemmalaget ser ut att göra ett litet ryck i Q3 och är 6 upp, 38-32, men då gör Sundsvall ett run på 8-0 och man är förbi med 2 poäng och vad händer då …jo Dolphins gör ett run på 7-0. Matchen tänder till och Dolphins kan vinna quartern med 18-15 och man är i ledning med 49-45 inför avslutningen.

Q4 blir ett ställningskrig och det är tätt och tufft över hela banan och med två minuter kvar är ställningen 59-59. Dolphins i ledning, 62-60, med 29,73 sekunder kvar och bollen vid sidan på offensiv planhalva och Micke Lindqvist lyckas med 9,36 kvar sänka en trea från down town. Stark avslutning av hemmalaget och nu har man gett sig möjligheten att avgöra uppe i Sundsvall på tisdag.

Inför matchen blev Joakim Kjellbom utsedd till “årets center” i Basketligan.

William Gutenius, spelare Sundsvall:
– Vi gör en helt OK match och precis som i tidigare matcher är det bara några få skott som avgör. Nu åker vi hem och ser till att vinna på tisdag och sen avgör i den femte matchen här nere på Skärtorsdagen.

Tommie Hansson, coach Sundsvall:
– Matchserien fortsätter på samma sätt med lågpoängsmatcher och jag älskar slutspel men Dolphins ska ha cred för sin insats idag. Vi är glada att kunna pressa defensivstarka Dolphins på bortaplan och jag tycker vi också gör en bra match defensivt. Vi är ett skjutande lag och idag får vi öppna lägen men våra skyttar sätter tyvärr inte chanserna idag.

Joakim Kjellbom, spelare Dolphins:
– Det här var en bra vinst även om det inte var det vackraste vi sett. Coach säger vid analysgenomgångar och träningar vad vi ska göra men vi gör fortfarande för många misstag och tappar fokus emellanåt och då är Sundsvall där och straffar oss.

Adnan Chuk, coach Dolphins:
– Med tanke på att en spelare som Johnell är skadad, vilket är ett jätteavbräck för oss, är jag nöjd med den här segern. Defensivt är det inga problem men offensivt har vi fortfarande svårt att öppna upp golvet. Vi har stor respekt för Sundsvall men vi leder och kan avgöra på tisdag. Den här kvartsfinalserien är som en match och nu är det dags för nästa ”quarter” på tisdag.

Matchfakta:
Norrköping-Sundsvall 65-60

(16-14, 15-16, 18-15, 16-15)
Poäng, Norrköping: Mikael Lindquist 19, Joakim Kjellbom 14, Zarko Jukic 13, Tim Schüberg 8, Jaka Brodnik 7, Josh Hairston 4.
Sundsvall: Ernests Kalve 16, Charles Barton 14, Ray Willis 11, William Gutenius 10, Hlynur Baeringsson 7, Jesper Eliasson 2.
Publik: 768.

(Norrköping leder med 2-1 i matcher)

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget