Fotograf: Basketplay/Basketsverige.se

INFÖR: Södertälje Kings-Malbas Basket

I kväll är det dags för den första kvartsfinalen mellan Södertälje Kings-Malbas Basket. Matchen ser du direkt på Basketplay – uppkast klockan 19:04!

Kvartsfinaldags mot Malbas
Grundserien är nu färdigspelad och tabellplaceringarna återspeglar dess resultat. Södertälje Kings har skaffat sig ett bra utgångsläge genom att vinna 27 av 30 matcher – 90 procent segrar – vilket är en historisk bedrift. Måndagen den 14 mars inleds kvartsfinalspelet i Täljehallen och motståndare är Malbas, som har gjort en bra ”återdebut” i Basketligan herr. Tack vare engagemang och hårt arbete, inte minst från headcoach Henrik Svensson, slutade laget som åtta i tabellen.

Att Kings senast i tisdags besegrade Malbas med 84-58 trots att varken Nicholas Spires eller Aaron Anderson spelade är av liten betydelse inför kvarten, menar Vedran Bosnic:
– Den första kvartsfinalmatchen kommer vara helt annorlunda jämfört med den i tisdags som saknade betydelse för oss båda. Vi respekterar dem och deras coach, de har vunnit 12 matcher i ligan och slagit flera bra lag. En del av vår fokus kommer vara på vår gamle kingsspelare Calle, men också på de amerikanska guarderna och på serben. Och på oss själva, vi måste förbereda oss noga. Vi har 3-0 mot dem, men mycket handlar om hur pass fokuserade och förberedda vi är. Om vi är på topp kommer det inte bli något problem, men de håller hög kvalitet.

Malbas är ett ungt lag med många lokala skåneförmågor och utöver dem de viktiga importerna: de amerikanska guarderna Darion Rackley och Connor Miller samt den serbiske forwarden Alexandar Danilovic. En central roll har också Carl Engström, som utgör själva motorn i Malbas insidespel.

Bosnic sammanfattar matchen i Heleneholms sporthall senast och lyfter fram en av de yngre spelarna som fick extra mycket förtroende i Spires och Andersons frånvaro:
– Spelarna reagerade bra sist, sköt bra och spelade ok försvar. Adam (Ramstedt) gjorde det bra mot Malmö, men jag vill se det varje gång. När han var yngre var det mycket skador, men nu har han haft en väldigt solid säsong, varit skadefri och deltagit i alla träningar. Det här är ett gott tecken men är bara en station på vägen, han har många stationer kvar och måste fortsätta utvecklas.

Han berättar att ett par personer som saknades sist kommer att vara med på måndag, men att en fortsätter vila lite till:
– Aaron är tillbaka, han är här och kommer att spela på måndag. Nick har fortsatta problem med sin fot. Vi vet inte när han kommer tillbaka, men han kommer inte spela på måndag, vi avvaktar vad doktorn har att säga, vi vill inte forcera något. Och Ludde kommer vara med på måndag igen, han har fått en vacker liten pojke, det ger både honom och oss extra energi.
– Den senaste tiden har vi spelat med olika spelare i olika matcher på grund av skador och annat. Personligen gillar jag inte att sakna spelare, men vi är nästan friska nu, det är bara Nick som inte kommer spela, även om det är långt till måndag än. Det gör att vi kan bli ännu bättre, mer aggressiva, avslutar Bosnic.

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)

KOMMANDE MATCHER (SLUTSPEL):
2016-03-14 19:04 Södertälje Kings Malbas Täljehallen (Webb-TV)
2016-03-14 19:04 BC Luleå Uppsala Basket Luleå Energi Arena (Webb-TV)

2016-03-16 19:04 Uppsala Basket BC Luleå Fyrishov (Webb-TV)

2016-03-17 19:04 Malbas Södertälje Kings Heleneholms sporthall, Malmö (Webb-TV)
2016-03-17 19:04 KFUM Nässjö Borås Basket Nässjö Sporthall (Webb-TV)
2016-03-17 19:04 Sundsvall Dragons Norrköping Dolphins Sundsvalls Sporthall (Webb-TV)

Dela inlägget