Fotograf: Basketplay/Basketsverige.se

INFÖR: Borås Basket-Nässjö Basket

I eftermiddag spelas den första kvartsfinalen mellan Borås Basket-Nässjö Basket. Se matchen direkt på basketplay – uppkast klockan 16:04!

Det är något alldeles speciellt med den tid av årets som tar sin början nu. Solen tittar fram med ökad frekvens, i takt med att Borås Baskets matcher betyder mer och mer. Det är vår. Det är slutspel. Det är underbara känslor och passion. Allt på en gång. Och det är nu det är galet skönt att älska basket.

Borås Basket har kvalificerat sig för kvartsfinal. Inget unikt i sig, men den här gången har vi turen att få en riktig derbyserie på samma gång som matcherna gäller massor. Nässjö är Borås Baskets geografiskt närmsta motståndare i Basketligan och nu även det lag som Borås ska möta i kvartfinalserien om bäst av fem matcher. Eftersom resan mellan städerna inte tar mer än en och en halv timme så väntas ganska många Nässjö-fans att göra resan på söndagen.

Kvartsfinal 1 spelas alltså i Boråshallen med start redan 16:04 på söndagseftermiddagen. Vi tog ett snack med Borås-spelaren Fredrik Andersson om hur tankarna går inför denna viktiga match.

Inför: Kvartsfinal 1, med Fredrik Andersson

Borås kommer till spel med tio spelare. Saknas gör skadade Omar Krayem (baksida lår) och John Brändmark (knä).

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

KOMMANDE MATCHER (SLUTSPEL):
2016-03-13 16:04 Borås Basket KFUM Nässjö Boråshallen (Webb-TV)
2016-03-13 16:04 Norrköping Dolphins Sundsvall Dragons Stadium Arena A (Webb-TV)

2016-03-14 19:04 Södertälje Kings Malbas Täljehallen (Webb-TV)
2016-03-14 19:04 BC Luleå Uppsala Basket Luleå Energi Arena (Webb-TV)

Dela inlägget