Fotograf: Erik Simander / Bildbyrån

HIGHLIGHTS: Norrköping Dolphins-Sundsvall Dragons

I tre perioder höll Sundsvall Dragons jämna steg med Norrköping Dolphins. Men efter 22-14 i den avslutande perioden kunde Dolphins vinna den första kvartsfinalen med 70-61. Se highlights!

Stark sista avgjorde
Tidigare meriter från grundserien gäller inte längre och det är bara att ladda om från scratch för Dolphins och Sundsvall för att försöka komma först till tre segrar om man vill ha en plats i semifinalen mot Luleå eller Uppsala.

Gasen i botten från första början där det dock bara var Dolphins som lyckades göra poäng och det tog nästan fyra minuter innan Sundsvall sänkte sina första två som var starten på en uppryckning som ledde till 17-17 efter att Sundsvall satt en tvåa på klockan.

Det är ingen tvekan om att det är två lag som vill ha den här första matchen men det är Sundsvall går upp i ledning i början av Q2 och vid 20-24 tar coach Adnan Chuk timeout. Det leder till bättre ordning i leden och Dolphins kan överta ledningen som man håller quartern ut, 35-32 i halvtid, efter att man vunnit Q2 med 18-15. Det finns mera att hämta i skyttet från golvet från båda lagen och ännu mera från linjen för hemmalaget som satt 5/11.

Q3 blir mera kamp än skönspel vilket också innebär att det blir poängfattigt och Sundsvall kan vinna quartern med 13-15 men Dolphins leder, 48-47, inför en spännande avslutning.

Sundsvall öppnar Q4 starkt med två snabba treor men Dolphins hänger på och det är helt jämnt, 55-55, efter fyra minuter. Efter ett run på 8-0 och ledning för hemmalaget med 59-55 tar coach Tommie Hansson timeout. Dolphins hinner med ytterligare 4 poäng till 63-55 innan Sundsvall tar ännu en timeout. Sundsvall tar sin sista timeout med 19,78 sekunder kvar och Dolphins i ledning med 68-61, men man bränner skottet och kan sätta två straffar till slutresultatet 70-61 efter att man vunnit sista med 22-14.

Hlynur Baeringsson, spelare Sundsvall:
– Första känslan är givetvis att man är besviken men Dolphins är ett bra lag och vi får försöka att ta matchen hemma på torsdag. Vi sköt hyfsat i första halvlek men sämre i framförallt fjärde quartern. Båda lagen spelar bra defense och då blir det poängfattigt eftersom det är slutspel. Vi måste ha vår hemmamatch och nu gäller att hitta tillbaka till vårt spel.

Tommie Hansson, coach Sundsvall:
– Även om vi är nära så är Dolphins lite bättre så nu gäller det att åka hem och ladda. Dolphins är bra i defense och vi blir lite trötta och tappar i sista. Det här är kul med mycket känslor och något annat än serielunken. Det krävs bättre scouting av motståndarna nu vilket vi får försöka komma till rätta med till på torsdag.

Jaka Brodnik, spelare Dolphins:
– Publiken blir en sjätte spelare i sådana här matcher vilket sporrar jättemycket. Vi gör en bra laginsats och den här segern ger oss en bra känsla inför nästa match.

Adnan Chuk, coach Dolphins:
– Vi kan varandra så pass bra vid det här laget och därför gäller det att störa motståndarna på ett annat sätt än under serielunken och vi gör det bra med tanke på skadeläget. Vi visar åter hjärta och en mycket bra inställning men nu gäller det att analysera vad vi gjorde sämre och även vad vi hade för styrkor och jobba vidare på det inför matchen i Sundsvall.

Matchfakta:
Norrköping–Sundsvall 70-61

(17-17, 18-15, 13-15, 22-14)
Poäng, Norrköping: Joakim Kjellbom 16, Tim Schüberg 11, Jaka Brodnik 11, Rickard Eriksson 10, Mikael Lindquist 8, Josh Hairston 7, Mario Blazevic 4, Felix Terins 3.
Sundsvall: Hlynur Baeringsson 18, Charles Barton 16, Raymond Willis 15, William Gutenius 6, Ernests Kalve 6.
Publik: 1 926.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget