Fotograf: Johan Bernström / Bildbyrån

Fortsättningsserien Basketligan herr

På tisdag den 8 mars spelas sista omgången i Basketligan herrs grundserie. Det är redan klart vilka tre lag som ska spela i fortsättningsserien. Det är Jämtland Basket, Eco Örebro och Umeå BSKT.

Ett preliminärt spelschema finns redan där Umeå BSKT börjar hemma mot Jämtland Basket den 11 mars följt av Eco Örebro-Umeå BSKT den 13 mars.

Lagen möter varandra hemma och borta och ettan och tvåan är sportsligt klara för Basketligan 2016/17. Trean ska sedan möta ettan och tvåan i Superettan om ytterligare två platser till Basketligan.

När man anmäler sig till spel i Förbundsserierna finns ingen fråga om i vilken serie man vill spela, man spelar i den serie man är kvalificerad för. Att avstå ett kval man kvalificerat sig till är att jämställa med att dra sig ur en serie och innebär enligt tävlingsbestämmelserna att man flyttas ner två divisioner.

Granskningen avseende de ekonomiska och organisatoriska kraven för såväl befintliga som eventuellt tillkommande föreningar i Förbundsserierna inleds nu i mars. De förväntas pågå fram till maj när Tävlingsutskottet ska framlägga sina rekommendationer till Förbundsstyrelsen på vilka föreningar som uppfyller kraven för spel i Basketligorna.

Det innebär alltså att kvalen spelas enligt de förutsättningar som gällde vid anmälan och enligt tidsplan. Länk till sida med tidplan.

Källa: Svenska Basketbollförbundet

Dela inlägget