Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

Luleå tar emot Sundsvall: “Det blir en svår utmaning”

Hemmamatch igen i Luleå Energi Arena för BC Luleå och nu är det Sundsvall Dragons som kommer på besök. Tredje mötet lagen emellan där lagen har varsin hemmavinst sedan tidigare.

I tabellen ligger Luleå stabilt på tredje plats med sina 36 poäng, Sundsvall ligger på sjätte plats med 28 poäng. Sundsvall kommer till Luleå med tre raka förluster och med en negativ trend. Att jämföras med Luleå som nu är uppe i nio raka vinster och jagar tvåsiffrigt, att ta sin tionde vinst i en obruten räcka.

BASKETPLAY: Se BC Luleå-Sundsvall Dragons

Hos Sundsvall är det guarden Charles Barton som styr bakplanen och är lagets främsta poänggörare med ett snitt på 18 poäng och även leder sitt lags assists med 6 stycken/match. I returtagningen är det lagets hjärta Hlynur Baeringsson som är främst med tio returer.

– Nu är det fyra matcher kvar i serien och det är en svår avslutning. Sundsvall i kväll blir en tuff match. Borås borta är en tuff uppgift och Södertälje borta likaså. Och sista hemma mot Umeå, ser på pappret ut att vara enkel, men som vi vet har spelat bra mot oss och vunnit. Så vi blickar fram emot en spännande spurt in i mot slutspelet, säger Luleås coach Peter Öqvist och fortsätter:
– Sundsvall är ett lag som precis som vi är mångsidigt, med spelare som är effektiva både nära korgen och kan sprida golvet och skjuta utifrån. Det är viktig för oss att hantera Challe Barton Jr och sänka procenten på hans avslut samtidigt som vi måste hantera deras skytte utifrån. Främst William Gutenius har skjutit riktigt bra senaste tiden och kräver bevakning. Hlynur Baeringsson är alltid stabil och Ernest Kalve är även han en klasspelare. En svår utmaning som precis som vanligt kräver att vi ligger nära 100%, spelar vasst försvar och får fart på boll och fötter i anfall.

BASKETPLAY: Se BC Luleå-Sundsvall Dragons

Text: Lasse Mikkelsson (BC Luleå)

KOMMANDE MATCHER:
Måndag 2016-02-22 19:04:00 BC Luleå Sundsvall Dragons Luleå Energi Arena (Webb-TV)

Tisdag 2016-02-23 18:34:00 Norrköping Dolphins Uppsala Basket Stadium Arena A (Webb-TV)
Tisdag 2016-02-23 19:04:00 Jämtland Basket Södertälje Kings Östersunds Sporthall (Webb-TV)
Tisdag 2016-02-23 19:04:00 Umeå BSKT ecoÖrebro Umeå Energi Arena (Webb-TV)
Tisdag 2016-02-23 19:04:00 Borås Basket KFUM Nässjö Boråshallen (Webb-TV)

Dela inlägget