Fotograf: Carl Sandin / Bildbyrån

Bästa nykomlingen genom alla tider

Tack vare segern mot Umeå BSKT i tisdags, som var den nionde hittills, har Malbas Basket nu skrivit in sig i historieböckerna som den bästa nykomlingen någonsin i Basketligan.

I dag gästas vi av Borås som vi överraskande vann mot senast vi möttes, 80-64. Nu har de spelat färdigt i Europe Cup och kan koncentrera sig på Basketligan eftersom de inte gick vidare. Jag är säker på att de kommer att visa en större vilja att vinna än senast. De är i stort behov att klättra från sin femteplats så att de får hemmaplansfördel i slutspelet. Vi kan räkna med att stjärntrion Omar Krayem, Christian Maråker och Jakob Sigurdarsson kommer att göra allt för att undvika ännu en förlust i Malmö.

Henrik Svensson, coach i Malbas:
– Otroligt skön vinst i tisdags där vi inte kom igång riktigt förrän på slutet. Killarna visade stor moral och kämpatakter som lyckades vända på matchbilden. Vi kommer få möta ett Borås som måste vinna för att inte komma för långt från topplagen. Det krävs att Carl Engström kommer tillbaka på samma nivå som tidigare, han har haft en liten dipp senaste matcherna, och att Fredrik Larsson fortsätter vara ett hot utifrån. Alla spelare är friska och hela.

Text: Malbas Basket

KOMMANDE MATCHER:
Lördag 2016-02-06 16:04:00 Malbas Borås Basket Heleneholms Sporthall, Malmö (Webb-TV)

Söndag 2016-02-07 16:04:00 Södertälje Kings Sundsvall Dragons Täljehallen (Webb-TV)
Söndag 2016-02-07 16:04:00 Uppsala Basket ecoÖrebro Fyrishov (Webb-TV)
Söndag 2016-02-07 17:30:00 Norrköping Dolphins Umeå BSKT Stadium Arena A (Webb-TV)

Dela inlägget