Fotograf: Christian Örnberg / Bildbyrån

Malbas jagar revansch på Luleå

Efter två mycket fokuserade och väl genomförda bortamatcher är det återigen dags att ta emot BC Luleå för Malbas Basket. Ett Luleå Malbas hade på gaffeln i slutet av förra året.

Basketligan är inne i sin mest intensiva del av säsongen och lagen spelar i princip två matcher per vecka i januari och till mitten av februari. Malbas spelar på fredagen sin sjunde match i januari. Fredagens motståndare Luleå har spelat starkt sedan senaste mötet och vann i senaste omgången övertygande mot starka Borås och ligger strax efter seriesuveränen Södertälje.

– Två raka vinster på bortaplan har givit oss ett ökat självförtroende. Riktigt skönt att komma tillbaka i vinnarspåret igen. Vi spelade fantastiskt bra mot Nässjö i tisdags och var tuffare och mer bestämda i vårt spel. Det ska vi försöka upprepa. Senast mot Luleå ledde vi inför sista perioden men orkade inte hela vägen. De fick lite lätta poäng på slutet, det ska de inte få denna gång, säger Malbas coach Henrik Svensson.

Förutom Connor Miller och Niklas Sellin, som har problem med fot/hälsena men är spelbara, är alla spelare friska och hela.

Text: Malbas Basket

KOMMANDE MATCHER:
Fredag 2016-01-29 19:04:00 Sundsvall Dragons ecoÖrebro Sundsvalls Sporthall (Webb-TV)
Fredag 2016-01-29 19:04:00 Malbas BC Luleå Heleneholms Sporthall, Malmö (Webb-TV)
Fredag 2016-01-29 19:04:00 Borås Basket Norrköping Dolphins Boråshallen (Webb-TV)

Söndag 2016-01-31 17:04:00 KFUM Nässjö Södertälje Kings Nässjö Sporthall (Webb-TV)

Dela inlägget