Fotograf: Johan Bernström / Bildbyrån

Dags för Malbas – igen

Malbas Basket gästar återigen Nässjö Basket för lagens tredje och därmed sista möte i grundserien. Nässjö har vunnit de tidigare två matcherna och vi kan med andra ord räkna med ett kraftigt revanschsuget Malbas.

Sedan lagens förra möte i Nässjö så har Malbas hunnit med att spela två matcher som resulterat i en förlust hemma mot Sundsvall Dragons, men också en imponerande storvinst på bortaplan mot Eco Örebro. Nässjö har haft det något lugnare och endast haft en match, nämligen den klara hemmasegern i fredags mot Umeå. Rapporterna säger att Malbas verkligen gjorde det bra uppe i Örebro och de bröt en förlusttrend i och med den vinsten.

Nässjö Basket har hittat en fin rytm i sitt spel och som vi alla vet så byggs spelet upp från den defensiva planhalvan och Nässjö är just nu svåra att få hål på. Samtliga Nässjöspelare jobbar oerhört hårt i försvarsspelet och försvarsgeneralerna Griskenas och Ruffin ser ut som om de verkligen trivs just nu. Nässjös coacher gör alltid sin läxa och de är oerhört noggranna i matchförberedelserna och det måste de vara även denna gång. Malbas har potential och deras amerikanska killar Rackley och Miller är skickliga skyttar och får de flyt är de svårfångade. Carl Engström har hittills haft det tufft i kampen mot Nässjös insidespelare, men Engström har skills att vända på den matchen i matchen, så det finns inte minsta chans till att slappna av i tresekundersområdet för Nässjös insidespelare.

Så här säger Nässjös coach Raul Jimenez inför matchen:
– När du gör en bra match, spelar stabil basket under större delen av de fyra perioderna och vinner med ganska god marginal som i den förra hemmamatchen mot Malbas kan du lätt göra misstaget och tro att det var en lätt match och sedan finns också risken för ett ännu större misstag, nämligen att underskatta sin motståndare.

– Vår förra match mot Malbas var bra genomförd. Detta för att vi verkligen arbetade hårt under hela matchen och lyckades på detta sätt dra ifrån Malbas. Det betyder inte att det kommer bli lätt även denna gången. Jag ska upprepa vad jag tidigare sagt flera gånger- Malbas är ett bra lag som spelar bra basket och de kämpar alltid hårt.

– Låt oss nu glömma om allt som handlar om att sätta rekord. Låt oss fortsätta att jobba på hårt som vi gjort hela tiden och låt oss njuta av varje vinst vi lyckas knipa, precis som om det var den första.

Text: Nässjö Basket

TISDAGENS MATCHER:
Tisdag 2016-01-26 19:04:00 Uppsala Basket Jämtland Basket Fyrishov (Webb-TV)
Tisdag 2016-01-26 19:04:00 KFUM Nässjö Malbas Nässjö Sporthall (Webb-TV)

Dela inlägget