Fotograf: Johan Bernström / Bildbyrån

Umeå kommer till Nässjö sporthall

Nässjö Basket tar i kväll emot Umeå BSKT för match i Basketligan. Lagen har tidigare matchats mot varandra uppe i Umeå och då vann hemmalaget med 77-73 i en tät match efter att Nässjö tappat bort matchen i den sista perioden.

När Nässjö förlorade bortamötet tidigare under säsongen så hade man stora problem med Umeås stjärna Yannick Anzuluni. Yannick hade en stor kväll och slutade på 29 poäng och sju returer. Det återstår att se om ett formstarkt Nässjöförsvar kan få ner dessa siffror i kväll.

Nässjö har spelat med stort självförtroende på slutet och fyra vinster på de fem senaste omgångarna är ett riktigt bra facit och man har i och med detta klättrat i serietabellen och man återfinns för närvarande på en sjätteplats. Spelet i den senaste vinstmatchen var inte klockrent men startuppställningen var ruskigt starka och spelade ut Malbas dito.

Det gäller att hela Nässjös lag bidrar för Umeå är också riktigt bra just nu och man besegrade så när Norrköping Dolphins i sin senaste match.
– Umeå vill spela i ett högt tempo och de är inte blyga när det gäller att ta några tuffa skott. De har under de senaste veckorna tagit ett par starka segrar och de fortsätter att kämpa om en slutspelsplats. För att kunna vinna så måste vi fortsätta spela vårt spel och samtidigt bromsa upp Umeå med en stark defensiv insats, säger Nässjös coach Raul Jimenez.

Text: Nässjö Basket

KOMMANDE MATCHER:
Fredag 2016-01-22 18:34:00 Norrköping Dolphins Södertälje Kings Stadium Arena A (Webb-TV)
Fredag 2016-01-22 19:04:00 BC Luleå Borås Basket Luleå Energi Arena (Webb-TV)
Fredag 2016-01-22 19:04:00 Sundsvall Dragons Uppsala Basket Sundsvalls Sporthall (Webb-TV)
Fredag 2016-01-22 19:04:00 ecoÖrebro Malbas Idrottshuset (Webb-TV)
Fredag 2016-01-22 19:04:00 KFUM Nässjö Umeå BSKT Nässjö Sporthall (Webb-TV)

Söndag 2016-01-24 16:04:00 Södertälje Kings ecoÖrebro Täljehallen (Webb-TV)

Dela inlägget