Fotograf: Linnea Rheborg / Bildbyrån

Returmöte mot Fraport

På onsdag klockan 19.00 möts Södertälje Kings och Fraport Skyliners på nytt i FIBA Europe Cup, den här gången i Täljehallen.

Fraport vann över Rosa Radom förra onsdagen och är därmed obesegrat i gruppen med 3-0 medan hårt skade- och sjukdomsdrabbade Kings, som förlorade borta mot Royal Hali Gaziantep, har 1-2.
– Sjukdomarna fortsätter härja och vi har inte kunnat få ut riktigt det vi vill. Nu har Chris blivit sjuk och vi vet inte om han kommer kunna spela på onsdag, inte heller hur det ser ut för Davis som stukade foten mot Borås. Men vi har haft ett par bra matcher, mot Borås och Örebro, och mot Gaziantep med de sju-åtta spelare vi hade. Och Toni är bra nu, han har inte problem med hälsenan längre, säger Vedran Bosnic, som själv tvingades stanna hemma på grund av hög feber när Kings mötte Umeå BSKT, Eco Örebro och Gaziantep.

Här kan du se matchen via Basketplay (svenska kommentatorer):

I första mötet med Skyliners saknades Bizaca, och Kings förlorade stort med 64-95.
– De var mycket bättre än oss sist, de har mycket kvalitet och stor erfarenhet. De har fysiskt starka spelare och en bra coach, det motiverar oss, vi måste ge max av den kapacitet vi har just nu. De spelar lagbasket, är fysiskt starka, svingar bollen, spelar bra försvar och skjuter bra. De har bra guarder men är också starka inside, de försvarar färgen. Och deras transitionsspel är effektivt, säger Bosnic.

Den kanadensiske headcoachen Gordon Herbert ledde laget till nationellt guld 2004, var assisterande coach för Toronto Raptors 2008/09 och har lång internationell erfarenhet. Skyliners har mycket djup i bänken vilket gör att spelarna kan roteras mycket och behålla energin på en hög nivå.
– Det går bra för dem, de ligger på fjärde plats i tyska ligan med 13 vinster och fem förluster. De dominerar i vår grupp, är obesegrade och troligen ett av de bästa lagen vi mött hittills, tillsammans med Oostende och Gaziantep. Alla spelare är bra, deras amerikaner, Robertson, Theodore, och så Voigtmann som är den största talangen i deras liga. De har en bra holländsk insidespelare och en ny kanadensisk/brittisk spelare, (Philip) Scrubb, som gör att de är ännu starkare än när vi spelade mot dem förra gången, berättar Bosnic.

De amerikanska guarderna Jordan Theodore och Quantez Robertson snittar 13.6 respektive 12.8 poäng per match och under sin tid i collegelaget Auburn Tigers blev Robertson utnämnd till ”Enastående försvarare” tre gånger. Ytterligare två som är med och delar på ansvaret för bakplan är amerikanen John Little och tyske Konstantin Klein. Klein blev förra året uttagen till tyska landslaget men gick inte vidare till de sista 12.

Spelarna på position fyra och fem ställde till med problem för Kings senast. Två av dem är de långa men ändå rörliga Danilo Barthel och Johannes Voigtmann varav den sistnämnde blev utsedd till bäste unge spelare i den tyska ligan förra året. Den holländsk-/kanadensiske forwarden Aaron Doornekamp ingår i det kanadensiska landslaget och den amerikanske centern Michael Morrison får lite färre minuter på planen men är viktig i returtagningen.

Men för Kings handlar också mycket om de egna spelarna och laget, menar Bosnic:
– Först ser vi vilka som kan träna, sedan får vi se vem som spelar, vi hoppas att resten av spelarna håller sig friska nu. Det var härligt att se lagandan mot Borås trots att Davis, Adam, Henrik och Filip saknades. I stället fick bröderna Stümer åka med, det var en bra erfarenhet för dem. Vi spelade med kvalitet, bra försvar och kontrollerade matchen. Det var viktigt att känna att vi fortfarande är med och tävlar och kämpar trots situationen.

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)

Dela inlägget