Fotograf: Bildbyrån (montage)

Uppsala slog Umeå: “De nötte ner oss”

I en dryg halvlek orkade Umeå BSKT stå emot Uppsala Basket på bortaplan. Men sedan la hemmalaget i en växel till och vann till slut med 74-62 (33-29).

Anförda av Mannos Nakos kunde Uppsala Basket ta en planenlig seger hemma mot jumbon Umeå under tisdagskvällen. 27-årige Nakos blev matchens bäste poängplockare med 20 poäng – varav sex trepoängare, fem av dessa kom i andra halvlek.
– Första halvlek var inte så bra, men i andra halvlek gör vi ett bättre jobb. Vi var ringrostiga. Det kändes längesedan som vi var här i Fyrishov. Det är ingen ursäkt, men vi var inte här under två veckor på grund av Storvretacupen i innebandy. Det känns jätteskönt att vara tillbaka, säger Nakos till Upsala Nya Tidning.

– Uppsala är tuffa grabbar och de nötte ner oss och var fysiska. Vi blev lite små och trötta. De knuffade ut oss från korgen, säger Umeås coach Jesper Gustavsson till VK:s basketblogg.

Båda lagen spelar igen på fredag. För Umeås del väntar match hemma mot Jämtland. Uppsala gästas av Norrköping – en match vi sänder direkt på Basketplay.se.

Matchfakta:
Uppsala–Umeå 74-62

(14-15, 19-14, 22-18, 19-15)
Poäng, Uppsala: Mannos Nakos 20, Axel Nordström 16, Jonathan Person 9, Anes Zekovic 7, Alexander Lindqvist 6, Sebastian Norman 6, Andreas Person 5, Odin Lindell 5.
Umeå: Yannick Anzuluni 19, Bree Perine 16, Jesper Hallberg 12, Johan Pierre 6, Egal Saleman 4, Nathan Dawit 3, David Jallow 2.
Publik: 514.

Dela inlägget