Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Bortaseger i Örebro efter ojämn insats

I dag möttes Södertälje Kings och Eco Örebro för första gången under säsongen och det blev en klar bortaseger för de regerande mästarna, 93-61. Lagen kommer att spela mot varandra ytterligare två gånger under januari.

Efter att Örebro förvandlade ett underläge från 15 poäng till fem under den andra perioden steppade Kings upp efter halvtidsvilan, övertog kontrollen och vann till slut med med 93-61. Chris Czerapowicz stod för 29 poäng och sex returer medan Örebros Ahmad Starks gjorde 14 poäng och lagkamraten Nebojsa Pavlovic 13 poäng och nio returer.

Det såg ut att bli en enkel sak för Kings som kom ut fokuserat och vann den första perioden med 27-12. Adam Ramstedt var en av dem som startade matchen och spelade en viktig roll under de minuter han var inne på planen, och Czerapowicz gjorde åtta poäng under matchens tio första minuter.

Men hemmalaget hade inga planer på att ge upp och reducerade tack vare fint lagarbete och stark returtagning underläget till fem poäng under den andra perioden, det vill säga 36-41 i halvtid. Den 189 centimeter långe guarden Jordan Peltier gjorde tillsammans med Pavlovic och Sean Smith en bra insats i returtagningen medan de två sistnämnda också stod för poängproduktionen i sällskap med Ahmad Starks och Miklos Szabo.

Örebros upphämtning ruskade om motståndarlaget som förmodligen fick höra ett och annat av lagets tillfällige headcoach Ludde Degernäs (Vedran Bosnic var sjuk) i pausen. Sagt och gjort, när det var dags för spel igen lyfte Kings sig till en ny nivå. Aaron Anderson läste spelet som en öppen bok och bidrog med flera steals, returtagningen skärptes på lagnivå medan Czerapowicz, Toni Bizaca och Mike Joseph producerade framåt.

När det var dags för de sista tio minuterna var ställningen 50-75 vilken höll i sig i närmare tre minuter innan Pavlovic gjorde två poäng för Örebro. Men gästerna hade naturligtvis inga planer på att bjuda in hemmalaget i matchen på nytt utan ökade i stället på ledningen ytterligare.

På onsdag väntar en ny FIBA Europe Cup-match när Kings möter Royal Hali Gaziantep på bortaplan. För Örebro väntar närmast match borta mot Luleå på fredag.

Matchfakta:
Örebro–Södertälje 61-93

(12-27, 24-14, 14-34, 11-18)
Poäng, Örebro: Ahmad Starks 14, Nebojsa Pavlovic 13, Miklos Szabo 10, Sean Smith 10, Justin Baker 9, Jordan Peltier 5.
Södertälje: Chris Czerapowicz 29, Toni Bizaca 16, Mike Joseph 15, Skyler Bowlin 12, Aaron Anderson 6, Davis Lejasmeiers 5, Adam Ramstedt 5, Henrik Sjölin 3, Nick Spires 2.

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)

Dela inlägget