Fotograf: Christian Örnberg / Bildbyrån

Sjukstuga i Malbas inför matchen mot Norrköping

Det råder sjukstuga i Malbas Basket. Sjukdom och skador ställer till det och gör att det är mycket osäkert vilka spelare som är tillgängliga till matchen i kväll.

Kristoffer Gafor och Darion Rackley är båda förkylda och osäkra för spel, Gustav Sundström och Connor Miller har skadeproblem, och Alex Danilovic har sviter från en lättare hjärnskakning från senaste matchen i söndags mot Södertälje. Det finns många osäkerhetsfaktorer inför matchen och vi får troligen se spelare i roller de inte är vana vid och eventuellt spelare som inte brukar få speltid kommer att få komma in.
– Vi får se vilket lag jag kan ställa på benen. Det viktigaste är att spelarna blir friska och hela så att vi klarar av det tuffa matchschemat senare i januari och februari, säger Malbas coach Henrik Svensson.

BASKETPLAY: Se Malbas Basket-Norrköping Dolphins

När lagen möttes i oktober i Östergötland vann Norrköping med minsta möjliga marginal, 73-72.
– Vi gjorde en bra insats i Norrköping då men tappade ledningen i slutet. Norrköping har förstärkt sitt lag sedan dess och är nu en klar finalkandidat. De spelar en bra och strukturerad basket med bra försvar och coachas av Adnan Chuck som nog måste ses som coach of the year så här långt, säger Svensson.

Text: Malbas Basket

KVÄLLENS MATCHER:
Fredag 2016-01-08 19:04:00 Malbas Norrköping Dolphins Heleneholms Sporthall (Webb-TV)
Fredag 2016-01-08 19:04:00 Jämtland Basket Borås Basket Östersunds Sporthall (Webb-TV)
Fredag 2016-01-08 19:04:00 Södertälje Kings Umeå BSKT Täljehallen (Webb-TV)
Fredag 2016-01-08 19:04:00 ecoÖrebro KFUM Nässjö Idrottshuset (Webb-TV)

Dela inlägget