Fotograf: Linnea Rheborg / Bildbyrån

Annorlunda kväll i Kings tecken

Med mycket poäng i båda ändar och ett svårkontrollerat tempo fick Södertälje Kings inte riktigt den ultimata matchbilden, men vann ändå bekvämt mot Umeå BSKT med 93-74.

Poängbäst blev Umeås Yannick Anzuluni med 20 poäng följd av Christopher Czerapowicz med 18. Domarna var försenade vilket innebar att matchstarten blev förskjuten till 19:45, och både Vedran Bosnic och Dino Pita var sjuka.

Södertälje försökte ta kontrollen direkt från start och gick snabbt upp i en 12-4-ledning, men den perfekta rytmen uteblev. Både Adam Ramstedt och Erik Johansson fick komma in tidigt i matchen och det dröjde inte länge innan Johansson satte sin första trea.

Umeås zonpress gav inte effekt på hemmalagets anfallsspel vilket bland annat gav Nicholas Spires chans till en och annan dunk. Kings var å sin sida generöst med att ge motståndarna utrymme att ta skotten; Anzuluni var farlig från flera positioner, lagets nye guard Bree Perine sköt bra och Johan Rönström var nyttig för Umeås insidespel. Dessutom utnyttjade gästerna sina fast breaks väl och fick några enkla poäng.

Men trots att hemmalaget inte riktigt lyckades få stopp på Umeås distansskytte eller sakta ned tempot var ledningen uppe i tio poäng när 4:14 återstod av den andra perioden. Poängskillnaden mellan lagen ökade allt eftersom; tio poäng när fyra minuter återstod av period två hade blivit 55-40 vid halvtidsvilan. Toni Bizaca, som fortfarande har problem med sin hälsena gjorde entré först i den andra perioden och spelade betydligt färre minuter än vanligt.

Efter halvtidsvilan täppte Kings till försvaret och tillät betydligt färre poäng från motståndarna. Redan tre minuter in i perioden var ledningen 24 poäng och under den tiden hade Umeå bara gjort ett enda. Den höga skottprocenten som gästerna inledde matchen med sjönk och med den också självförtroendet.

Antalet turnovers i Umeå ökade däremot desto mer under den tredje perioden, liksom de individuella försöken att komma till avslut. I slutet av perioden kom Henrik Sjölin in på planen och serverade en fin assist till Johansson som sänkte sin andra trea för kvällen. Mot slutet av matchen kom också Filip Kovacek in.

Kings tillfällige headcoach Ludde Degernäs fortsatte rotera spelarna mycket, men gav Bizaca välförtjänt vila. Energinivån på planen sjönk under den sista perioden som vanns av norrlänningarna med 18-11.

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)

Matchfakta:
Södertälje-Umeå 93-74

(26-17, 29-23, 27-16, 11-18)
Poäng, Södertälje: Chris Czerapowicz 18, Toni Bizaca 17, Nick Spires 14, Davis Lejasmeiers 11, Skyler Bowlin 8, Adam Ramstedt 8, Mike Joseph 7, Erik Johansson 6, Aaron Anderson 4.
Umeå: Yannick Anzuluni 20, Bree Perine 17, Johan Pierre 10, Johan Rönström 7, Nathan Dawit 7, Jesper Hallberg 6, Egal Saleman 5, Ninib Masso 2.

Dela inlägget