Fotograf: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Luleå vill ta revansch mot Umeå

Fredag 16 oktober var ingen höjdardag för ett namnkunnigt och slagkraftigt BC Luleå som mötte ett skadedrabbat Umeå BSKT på hemmaplan. En självklar seger förbyttes till en av de större skrällsegrarna någonsin i Luleå. Umeå anförda av Johan Pierre vann välförtjänt med 79-78 efter att ha vunnit tre av fyra perioder.

Nu är Luleå varnade och kommer att visa en helt annan respekt i dagens match i returmötet mot Umeå. Årets första match blir alltså en bortamatch mot ett Umeå som innehar den sista platsen i ligatabellen med två segrar på 14 försök. Umeås Jason Davis har fått lämna laget eftersom han var skadedrabbad och var ersatt av Chris Perez i matchen i Luleå. Chris fick ingen förlängning av sitt tryout-kontrakt och nu är det en ny amerikan som Umeå jobbar med att få spelklar. Det är 27-årige guarden Bree Perine, 192 centimeter, som spelat i England förra säsongen och nu kommer från spel i Tunisien.

Hos Umeå finner vi en av ligans överraskningar i 21-årige Nathan Dawit som får mest speltid, 34 minuter och snittar 16 poäng. Yannick Anzuluni från Kanada leder Umeå med 16 poäng och 9 returer per match.

Umeå har förlorat sina fem senaste matcher medan Luleå har fått vind i seglen och vunnet fyra av sina senaste fem, varav de tre senaste slutat med segrar. Notera att dagens match startar redan klockan 16:04!

Text: Lasse Mikkelsson (BC Luleå)

KVÄLLENS MATCHER:
Tisdag 2016-01-05 16:04:00 Umeå BSKT BC Luleå Umeå Energi Arena (Webb-TV)
Tisdag 2016-01-05 18:34:00 Norrköping Dolphins KFUM Nässjö Stadium Arena A (Webb-TV)

Dela inlägget