Fotograf: Petter Arvidson / Bildbyrån

Jämtland tar emot Sundsvall

Årets första match i Basketligan är ett hett mittderby mellan Jämtland Basket och Sundsvall Dragons. Kan du inte vara på plats sänds matchen direkt på webben!

Två lag som mötts en gång tidigare denna säsong i ligan (15 oktober) och då gick Jämtland segrande ur den striden. Efter den matchen drabbades Jämtland av ett stort avbräck då Dino Cinac bröt foten och en rad förluster mot topplagen följde. Sundsvall å andra sidan gick vidare och har haft en stabil säsong så här långt, trots många skriverier om krasslig ekonomi – starkt. 9 vinster och 7 förluster, där samtliga förluster har kommit mot de väntade topplagen, undantaget Jämtland (en plump i protokollet enligt Sundsvall).

Sundsvall har ett roligt spelande lag att titta på. Rörligt och varierande i både anfall och försvar. Inside spel, drives, skott och framförallt ett snabbt uppspel av rang. Hot från flera håll och kanter och Ligans näst bästa 3p skytte (36%). Mycket av spelet går genom duktige pointguarden Charles Barton som har fått sitt verkliga genombrott denna säsong. Charles är fyra i poängligan med 18p och trea i assist ligan med 5,5. Lägg där till spelare som ligaikonen Hlynur Baeringsson samt duktige Esten Ernests Kalve och Amerikanen Raymond Willis.
En svensk trio med William Gutenius, Jesper och Daniel Eliasson och väl coachat av veteranen Tommie Hansson. Att Sundsvall nosar på en topp fyra plats är inte såskilt förvånande.

För Jämtland handlar det mycket om att repa mod efter den totala genomklappningen i Nässjö där vi fysiskt rest ned till Småland, men vår skärpa var kvar någonstans längs med järnvägen mellan Stockholm och Nässjö. Det blev aldrig någon match då Nässjö körde över oss redan i första kvarten.

Nyår med familj och vänner följt av träning och självklart några skavanker till, men vi hoppas kunna ställa upp med alla spelare rent fysiskt, men definitivt hundra procent mentalt laddade.
Vi är många lag som ligger och slåss om positionerna runt slutspel, så en vinst oavsett motstånd blir grymt viktigt när säsongen skall summeras.

Text: Torbjörn Gehrke (coach, Jämtland Basket)

KOMMANDE MATCHER:
Söndag 2016-01-03 16:04:00 Malbas Södertälje Kings Heleneholms sporthall, Malmö (Webb-TV)
Söndag 2016-01-03 16:04:00 Jämtland Basket Sundsvall Dragons Östersunds Sporthall (Webb-TV)
Söndag 2016-01-03 16:04:00 Borås Basket KFUM Nässjö Boråshallen (Webb-TV)

Dela inlägget