Fotograf: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

Toppmöte väntar i Stadium Arena

Borås Basket kommer till Stadium Arena för att möta Dolphins i årets sista match, ett Borås som kommer med fyra raka segrar i ryggen och ett gott självförtroende. Dolphins å sin sida måste steppa upp spelet i, framförallt, defense där man senast mot Jämtland gav ett lojt intryck.

I måndagens match mot Umeå Basket hade Borås fem spelare som gjorde tvåsiffrigt och då ska man veta att man spelade utan en skadad Christian Maråker. Huruvida ”Marre” kan spela mot Dolphins är väl ytterst tveksamt då coach Pat Ryan säkert vill ha honom skadefri innan en basketintensiv januari. Senast mot Umeå klev kroaten Toni Vitali fram och frälste hemmapubliken som också kunde glädjas åt Omar Krayem, Jakob Sigurdarsson, Mike Palm och Adam Darboe. Denna kvintett stod för 81 av lagets 87 poäng mot Umeå.

För Dolphins del gäller att ladda om vilket inte borde vara så svårt när man har ett lag som Borås på andra planhalvan. Säsongens första möte lagen emellan slutade efter en spännande avslutning med seger för Borås hemma i Boråshallen med 91-89. Coach Adnan Chuk mönstrar samma lag som mot Jämtland med den skillnaden att man förhoppningsvis går ut och visar det stora hjärta som man visat tidigare under säsongen.

Vi ser fram mot en välspelad basketmatch mellan tvåan och trean i tabellen och normalt brukar det alltid bli täta och tuffa möten mellan Borås och Dolphins. Återstår att se om det blir samma visa i kväll.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

KOMMANDE MATCHER:
Onsdag 2015-12-30 18:34:00 Norrköping Dolphins Borås Basket Stadium Arena A (Webb-TV)
Onsdag 2015-12-30 19:04:00 KFUM Nässjö Jämtland Basket Nässjö Sporthall (Webb-TV)
Onsdag 2015-12-30 19:04:00 BC Luleå Uppsala Basket Luleå Energi Arena (Webb-TV)
Onsdag 2015-12-30 19:04:00 Sundsvall Dragons ecoÖrebro Sundsvalls Sporthall

Dela inlägget