Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

“Måstematch” hemma mot Jämtland

Nässjö Basket tar under onsdagskvällen emot ett Jämtland Basket som borde vara sprängfyllt av självförtroende efter sin starka match och vinst hemma mot Norrköping Dolphins i den senaste omgången.

Kvällens match är riktigt viktig för båda lagen i kampen om slutspelsplatserna. Såväl Nässjö som Jämtland har hittills vunnit sex matcher. Jämtland har dock en match mer spelad. Vinner Nässjö idag så har man i och med segern i lagens första möte för säsongen, säkrat inbördes mot Jämtland och detta kan ha stor betydelse när serien summeras i mars månad.

När lagen möttes uppe i Östersund, i omgång två, så sköt Mantas Griskenas sitt Nässjö till förlängning i slutsekunderna sedan avgjorde Kristian Heder Ternell tillställningen i slutsekunderna av densamma. Nässjö jobbade stenhårt denna kväll och kunde vinna med lite stolpe in mot slutet. I den matchen hade Nässjö så många som 26 turnovers och det håller inte varje kväll på denna nivå och absolut inte i kväll mot ett formtoppat Jämtland. Sedan matchen uppe i Östersund har Jämtland drabbats av ett antal skador och man har fyllt på med två starka importspelare, nämligen Zsolt Szabo och Jaan Puidet. Sedan dessa spelares intåg i laget har Jämtland höjt sig minst en klass och de har verkligen visat att de har ett lag som tillhör topp 8 skiktet i årets Basketliga.

Så här säger Nässjö-coachen Raul Jimenez inför matchen:
– Allt vi behöver göra för att förstå vilken typ av spel som vi kommer att möta på onsdag är att komma ihåg hur svårt det var att vinna uppe i Östersund. Vi tog vår första bortaseger för säsongen mot Jämtland och detta genom hårt arbete och att tro på oss själva. Jämtland är en av våra rivaler om slutspelsplatserna och deras laguppställning har förstärkts sedan början av säsongen med ett par riktigt bra spelare, Puidet och Szabo. De har också till de övriga även en av de bästa spelfördelarna i ligan i Henry. Jämtland har också svenska talanger som Markusson som den senaste tiden börjat dra till sig uppmärksamhet från utländska ligor. Allt detta gör Jämtland till ett farligt lag.

Text: Nässjö Basket

KOMMANDE MATCHER:
Onsdag 2015-12-30 18:34:00 Norrköping Dolphins Borås Basket Stadium Arena A (Webb-TV)
Onsdag 2015-12-30 19:04:00 KFUM Nässjö Jämtland Basket Nässjö Sporthall (Webb-TV)
Onsdag 2015-12-30 19:04:00 BC Luleå Uppsala Basket Luleå Energi Arena (Webb-TV)
Onsdag 2015-12-30 19:04:00 Sundsvall Dragons ecoÖrebro Sundsvalls Sporthall

Dela inlägget